Prognoza meteo, duminică, 16 februarie 2020. Vreme neobișnuită pentru această perioadă. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Diana Radu 16.02.2020, 10:26
Prognoza meteo, duminică, 16 februarie 2020. Vreme neobișnuită pentru această perioadă. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza mteo pentru azi, 16 februarie. Potrivit acestora temperaturile primăvăratice se vor menține în continuare. Iată cum va fi vremea în Capitală!

Prognoza meteo, duminică, 16 februarie 2020

Vremea a debutat duminică dimineața cu ceață densă în trei județe: Covasna, Brașov și Cluj. Pentru aceste județe, ANM a emis și un cod galben de ceață care este valabil până la ora 11:00. Din cauza acestui fenomen, local vizibilitatea este redusă sub 200 de metri. Așadar, șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență și cu luminile de ceață aprinse.

vremea, 16 februarie, anm
Cum fi vremea azi, 16 februarie?

În restul teritoriului, cerul va fi parțial însorit, iar vântul va sufla mai puternic în zona de sud-vest, unde la rafale va ajunge la 6…11 km/h. Temperaturile maxime vor atinge 11 grade Celsius, la fel ca în ziua precedentă. Spre seară, mercurul din termometre se va situa la valoarea de 0 grade Celsius, dar cerul se va păstra senin. La începutul săptămânii, se vor înregistra 15…16 grade Celsius la amiază.

”Duminică, vremea va deveni din ce în ce mai frumoasă. Temperaturi maxime mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. În zona Capitalei, o vreme din ce în ce mai frumoasă”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM.

Cum va fi vremea în Capitală

Bucureștenii vor avea parte de vreme frumoasă cu temperaturi maxime de 10 grade Celsius, în prima parte a zilei, însă maxima se va resimți cu două grade mai mult. Cerul va fi parțial însorit, indicele UX va fi moderat, vântul va sufla cu o putere de 6 kilometri pe oră, iar probabilitatea de precipitații va fi de 2%. A doua parte a zilei aduce 0 grade Celsius în termometre, un cer parțial noros, vânt care va sufla cu o intensitate scăzută, de doar 7 km/h, în timp ce probabilitatea de precipitații va fi de 0%.

Urmăriți Impact.ro și pe