Prognoza meteo joi, 13 februarie. Vești excelente de la meteorologi

Prognoza meteo pentru 13 februarie 2020. Foto: Unsplash

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) spune că vremea se va menține frumoasă joi, iar rafalele de vânt vor mai crea probleme doar pe crestele montane. La ce să ne așteptăm în continuare?

Vremea 13 februarie. Ce transmite ANM

Meteorologii vin cu vești bune pentru miercuri, 13 februarie, în special pentru jumătate de sud a țării, unde vremea se va menține anormal de caldă. Temperaturile minime se vor încadra între -7 grade Celsius în estul Transilvaniei, iar cele maxime vor atinge chiar și valoarea de 14 grade Celsius în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar mai accentuate la munte, unde, pe arii restrânse va ninge slab precum şi în nordul, centrul şi estul ţării, unde izolat şi trecător vor fi precipitaţii  mixte. Temperaturile vor crește de la prânz până spre mijlocul zilei, atongând 2-7 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 4-9 grade în Banat, Crișana și Oltenia și 6-11 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în zona Obcinelor Bucovinei.

Cum va fi vremea joi, 13 februarie

Cum va fi vremea joi, 13 februarie

Pe litoral nu ne așteaptă vreme vrea, iar valorile sunt pozitive și se vor situa în jurul temperaturii de 2 grade Celsius. În Capitală cerul se va menține senin pe tot parcusul zilei, iar temperatura minimă este de -2 grade. Vor fi precipitați mixte în special la munte, unde se vor semnala ninsori care vor fi viscolite de vânt.

Potrivit ANM, joi nu sunt avertizări meteo severe, însă meteorologii trag atenția cu privire la posibilitatea depunerii de polei  în județul Gorj (Tismana, Padeș, Peștișani, Telești, Godinești, Câlnic, Ciuperceni). Totodată, intensificările vântului continuă în județele Suceava și Neamț, acolo unde se vor semnala rafale de până la 90-100 km/h, în zonele de munte, care depășesc cota de 1800 m. Nici județul Buzău nu scapă de intensificări ale vântului cu rafale de 75-90 km/h.

În Caitală vremea se menține frumoasă și plăcută. Pe alocuri se vor semnala intensificări ale vântului, însă acesta și-a mai pierdut din putere comparativ cu zilele trecute. Maxima zilei va fi de 12 grade Celsius, o valoare destul de ridicată comparativ cu normalul acestei perioade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI