Prognoza meteo, vineri, 14 februarie. Cum e vremea de Valentine’s Day în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru vineri, 14 februarie 2020. Ce vreme ne așteaptă de Sfântul Valentin sau Ziua Îndrăgostiților după cum mai este numită?

Cum va fi vremea în acest sfârșit de săptămână?

Meteorologii ANM nu vin cu vești prea bune pentru acest sfârșit de săptămână. Vremea se anunță a fi închisă, cu un cer preponderent noros în cea mai mare parte a zilei. Tendința de înnorare a început în noaptea de joi spre vineri, în vestul, în nordul și în centrul țării.  Aceaste înnorări se vor menține aproape pe întreg parcursul zilei de 14 februarie. așadar, Ziua de Valentine`s Day va fi predominant noroasă. Totodată, se vor semnala precipitații însemnate cantitativ, în majoritatea regiunilor din țară. Precipitațiile vor cădea sub formă mixtă în vestul, nordul și centrul României,  în vreme ce la munte se vor semnala ninsori abundente. Vântul va avea intensificări temporare la munte, dar pe arii restrânse vântul va crea probleme și în restul teritoriului.

Lapovița și ninsoarea își vor face apariția tot în zonele montane Maximele termice vor fi cuprinse între 2 și 11 grade Celsius, pe când cele minime între -4 și 5 grade.Temperaturi le de azo vor fi plăcute, mai ales în sudul României, unde meteorologii spun că vom avea parte de o încălzire a vremii, ba mai mult, vom avea parte de o vreme neobilnuit de caldă pentru această perioadă din an. Maxima zilei va atinge chiar 12 grade Celsius, valoare care va fi înregistrată pe aria Capitalei.

Cum va fi vremea în Capitală. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cum va fi vremea în Capitală. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Temperaturi mari vor exista și în Lunca Dunării, unde se va ajunge și la 14 grade Celsius. În estul Transilvaniei, termometrele vor indica 1 grad celsius. Valorile minime din țară vor fi cuprinse -12 grade în depresiuniDIN și 5 grade în Sudul Banatului. Sfârşitul de săptămână vine tot cu temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor, iar probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în regiunile vestice, nordice şi centrale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI