Produsul care a atins un preț istoric în România. E cel mai mare, iată la ce s-a ajuns

Stan Filon 26.01.2022, 15:18
Produsul care a atins un preț istoric în România. E cel mai mare, iată la ce s-a ajuns

Toate mărfurile au atins prețuri foarte mari în România, atât la produse alimentare, cât și la servicii. Benzina și motorina se vând însă în prezent la cel mai ridicat preț din istorie! Scumpirea în fiecare zi a combustibililor se reflectă însă în prețurile la mâncare și servicii, ca într-un joc de domino. Șoferii au avut astăzi din nou o surpriză neplăcută aunci când au vrut să alimenteze.

Acesta este produsul care a atins un preț istoric în România

De la începutul anului, prețul la carburanți a crescut constant. Atât benzina, cât și motorina s-au scumpit în medie cu 2 bani pe litru, în fiecare zi! Astfel, s-a ajuns ca în prezent prețul mediu al benzinei la data de 25 ianuarie era de 6,59 lei pe litru, în timp ce prețul mediu al motorinei era de 6,52 lei pe litru, potrivit datelor Peco-online.ro.

Șoferii au mai plătit un preț asemănător în cazul benzinei pe 23 iulie 2014, când un litru de carburant standard se vindea cu 6,39 de lei pe litru, arată datele Ziarul Financiar. Totodată, recordul anterior în ceea ce privește motorina a fost atins pe 6 octombrie 2021, când un litru s-a vândut pentru 6,39 lei. Anterior, motorina mai atinsese un record pe 1 aprilie 2014, când un litru se comercializa cu 6,36 lei pe litru.

Acesta este produsul care a atins un pret istoric in Romania
Acesta este produsul care a atins un pret istoric in Romania

Cu cât plătim în plus un plin de carburant, față de luna trecută

Cele mai mici prețuri disponibile în România în prezent se regăsesc într-o stație din Bihor, unde benzina se vinde cu 6,39 lei, iar cea mai ieftină motorină se comercializează într-o stație din Bacău, care vinde litrul cu 6,35 lei. Față de luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 9,8%, în timp ce în cazul motorinei creșterea a fost de 8,8%, ceea ce înseamnă că un plin de benzină (50 de litri) s-a scumpit cu 29,5 lei, iar un plin de motorină cu 26,5 lei.

În București, cea mai ieftină benzină costă 6,47 lei, iar cea mai ieftină motorină se vinde cu 6,48 de lei litrul. De asemnea, GPL se vinde cu cel puțin 3,72 lei pe litru.

Iată cât costă benzina și motorina în marile orașe

– Cluj Napoca: 6,47 lei litrul de benzină, 6,40 litrul de motorină, 3,79 lei litrul de GPL

– Timișoara: 6,48 lei litrul de benzină, 6,43 litrul de motorină, 3,72 litrul de GPL

– Iași: 6,49 lei litrul de benzină, 6,43 lei litrul de motorină, 3,83 litrul de GPL

– Constanța: 6,50 lei litrul de benzină, 6,41 litrul de motorină, 3,80 litrul de GPL

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...