Produsele care dispar din magazinele Mega Image. Sunt fabricate de două mărci foarte cunoscute

Stan Filon 03.08.2021, 15:12
Produsele care dispar din magazinele Mega Image. Sunt fabricate de două mărci foarte cunoscute

A fost lovitura verii pentru pasionații de înghețată, iar aceasta încă nu s-a terminat! La 40 de grade Celsius, cât au fost temperaturile de afară, mai multe sortimente de înghețată au fost retrase de pe piață, iar motivul a fost unul șocant! S-a ajuns la concluzia că aceste înghețate pot provoca boli extrem de grave, cum ar fi cancerul!

Produsele care dispar din magazinele Mega Image

Printre rețelele unde s-a vândut astfel de înghețată care poate provoca cancer a fost și Mega Image, care acum a venit cu un nou anunț! Conducerea rețelei de magazine a decis retragerea de la rafturi a mai multor loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele adimise a oxidului de etilenă, care poate produce boli grave.

În cazul Milka, înghețată ministick, este vorba de loturile MI1135 și MI1136 cu termenul de valabilite 31.05.2023. În cazul KitKat înghețată pe băț, este vorba de lotul PL1048, cu termen e valabiliate 28.02.2023. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilena. Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

Produsele care dispar din magazinele Mega Image
Produsele care dispar din magazinele Mega Image

Ce trebuie să faci dacă ai astfel de produse în frigider

Mega Image vine cu o solicitarea către clienții care au cumpărat astfel de înghețate. Aceștia sunt rugați să nu consume produsele respective și îi roagă să le distrugă imediat sau să le returneze magazinelor, pentru a primi banii înapoi. Responsabilii lanțurilor de magazine spun că este, totuși, nevoie de bonul fical, pentru a primi banii înapoi și clienții a termen până la care pot aduce produsele înapoi până pe data de 16.08.2021.

Peste 20 de sortimente de înghețată au fost retrase din Carrefour și alte patru vor fi eliminate de la Auchan, potrivit ultimelor informații. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis un mesaj prin care cetățenii sunt invitați să consulte lista înghețatelor retrase de pe piață, dând asigurări că nu mai există la vânzare.

”Vă informăm ca urmare a notificării primite din partea producatorului Froneri Franța, CARREFOUR ROMANIA SA a initiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienti a articolelor mentionate mai jos. Motivul rechemarii: prezenta oxid de etilena in aditivul utilizat in fabricarea produselor – guma de carruba.

Pentru a afla care sunt sortimentele, intraţi pe site-ul ANSVSA. Acolo sunt poze cu loturile de îngheţată în care s-a identificat etilena. Ele nu mai există pe rafturi în acest moment, dar există posibilitatea ca românii să aibă aceste sortimente de îngheţată în frigider şi recomandăm să le distrugă sau să le returneze de îndată”, a transmis Mihai Ponea, director ANSVSA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...