Alimente extrem de toxice pentru organism. Nu le mai consuma deloc

Iancu Andreea 07.01.2021, 17:20
Alimente extrem de toxice pentru organism. Nu le mai consuma deloc

Starea de sănătate a organismului este strâns legată de o alimentație sănătoasă. Astfel, un element important în viețile noastre este evitarea consumului de alimente extrem de toxice pentru organism. Deși unele dintre acestea pot avea un gust apreciat de multă lume, ele trebuie înlocuite cu variantele sănătoase.

Ce alimente extrem de toxice nu ar trebui să conțină meniul tău

Aceia care obișnuiesc să aibă grijă la alimentația lor pentru a evita kilogramele în plus ar trebui să țină cont și de un alt aspect esențial pentru un organism sănătos. Dincolo de faptul că un conținut caloric scăzut te va feri de îngrășare, cantitățile mici din farfurie nu sunt cele mai importante pentru sănătatea ta. Modul de preparare dar și calitatea ingredientelor fac diferența între o masă sănătoasă și una copioasă dar nocivă. Iată o listă cu alimente extrem de toxice, pe care nu ar trebui să le consumi.

Popcorn la microunde

Chiar dacă aromele pe care popcornul la microunde le lasă în casă îți amintesc de o ieșire la cinema, ar trebui să alegi o altă variantă de ronțăit data viitoare când organizezi o seară de film. Dincolo de conținutul ridicat de grăsimi rele și sare al popcornului la microunde, acesta a stârnit controverse după un incident produs într-o fabrică. Angajații unei fabrici de ambalat popcorn au dezvoltat o formă rară de cancer pulmonar din pricina fumului inhalat. Se pare că sigiliul pungilor conține acid perfluorooctanoic (PFOA), o substanţă ce duce la apariția cancerului și infertilității.

Merele tratate cu pesticide

Le-am admirat cu toții pe rafturile magazinelor, însă puțini s-au gândit că merele acelea „ca de reclamă” pot provoca mai mult rău decât bine sănătății noastre. În încercarea de a combate dăunătorii, merele sunt stropite cu pesticide încă de la dezvoltare. Totodată, pentru a rezista mai mult timp la raft, se aplică un tratament asemănător pe coaja acestora. De aceea, unii specialiști recomandă spălarea corectă și riguroasă a fructelor și legumelor înainte de a le consuma.

Sucurile acidulate

Ne dau o stare plăcută după fiecare pahar consumat, însă ne aduc cu un pas mai aproape de boli. Consumul de sucuri acidulate este unul dintre cele mai nocive obiceiuri, acesta ducând la apariția bolilor cardiovasculare, cancerului, depresiei și obezității. Totodată, nici variantele dietetice nu sunt o excepție, astfel că sucurile acidulate ar trebuie să eliminate complet din alimentație.

Chipsurile

Sunt unul dintre cele mai întâlnite opțiuni atunci când ne dorim ceva rapid de ronțăit între mese sau alături de prieteni. Deși te poți gândi că sunt doar felii de cartofi prăjite, chipsurile au un conținut mare de sare și grăsimi. De asemenea, această gustare conține și o substanță responsabilă de apariția cancerului și infertilității, numită acrilamidă. Aceasta se regăsește inclusiv în cartofii prăjiți.

Alimentația este extrem de importantă pentru o sănătate de fier
Alimentația este extrem de importantă pentru o sănătate de fier

Lista cu alimente extrem de toxice. Motivul pentru care nu trebuie să le consumi niciodată

Roșiile la conservă

Conservele sunt și ele unele dintre cele mai neindicate pentru consum alimente, indiferent de conținutul lor. Iar acesta se datorează faptului că ele conțin Bisfenol A (BPA), o substanță utilizată în trecut pentru fabricarea biberoanelor și care a fost interzisă. Substanța este extrem de toxică și poate duce la malformații ale fătului, fiind responsabilă și de apariția de boli cardiovasculare, obezitate, diabet, probleme cu glanda tiroidă şi cancer. În schimb, apelează întotdeauna la roșiile proaspete sau la cele depozitate în recipiente din sticlă.

Ţelină cu pesticide

Țelina face parte dintre legumele cele mai frecvent utilizate de gospodine în bucătărie. Deși are o aromă aparte, care dă un gust deosebit mâncărurilor, țelina poate duce la probleme medicale. Aceasta este una dintre legumele cele mai bogate în pesticide, cercetătorii descoperind zeci de substanțe toxice în interiorul alimentului. Dacă nu ai o opțiune organică, încearcă să elimini din alimentație țelina.

Lapte cu hormoni artificiali

Nici laptele nu ar trebui consumat pentru că acesta ar putea provoca forme de cancer. Faptul că alimentul poate fi considerat nociv se datorează hormonilor artificiali pe care fermierii îi includ în alimentația vacilor. Pentru a produce mai mult lapte, aceștia apelează la astfel de trucuri. Din păcate, acești hormoni duc la apariția un altuia, IGF-1, care duce la apariția cancerului în rândul consumatorilor de lapte.

Margarina

Puțini cunosc faptul că la origine margarina este de culoare gri. În ciuda gustului apreciat de unii și de ideea că este o alternativă bună în zilele de post sau pentru cei care nu consumă unt, margarina este un aliment extrem de toxic. Aceasta conține grăsimi trans, responsabile de creșterea nivelului de colesterol din organism.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...