Prima măsură la care s-a gândit Florin Cîțu după discursul lui Iohannis. Premierul vorbește despre ”soluții viabile”

Iancu Andreea, Ana Ionescu 21.10.2021, 08:06
Prima măsură la care s-a gândit Florin Cîțu după discursul lui Iohannis. Premierul vorbește despre ”soluții viabile”

În ciuda faptului că a fost demis încă din data de 5 octombrie, Florin Cîțu își continuă activitatea din fruntea Executivului. Oficialul Guvernului a vorbit deja despre prima măsură pe care o consideră viabilă, după discursul președintelui Iohannis care a anunțat în urmă cu o seară instituirea mai multor restricții. În contextul epidemiologic actual, cu zeci de mii de infectări zilnice și sute de decese, autoritățile speră să îi convingă pe români să respecte regulile sanitare și să se vaccineze. Pe de altă parte, premierul demis a anunțat că vor exista discuții cu specialiștii pentru a stabili măsuri concrete de combatere a pandemiei.

La ce măsură s-a gândit Florin Cîțu pentru a combate efectele devastatoare ale pandemiei, în România

În urmă cu o zi, președintele Klaus Iohannis a anunțat, după o ședință de consultări cu mai mulți specialiști în domeniu, că începând de luni vor intra în vigoare mai multe măsuri restrictive, menite să împiedice răspândirea virusului, care face deja numeroase victime în România și ține spitalele blocate cu pacienți. După discursul lui Iohannis, Florin Cîțu, premierul demis al României, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care explică la ce măsură s-a gândit pentru a putea sprijini depășirea acestei crize sanitare.

Oficialul român a transmis un nou îndemn la vaccinare, vorbind totodată de soluții concrete prin care vom combate pandemie, cu ajutorul specialiștilor în domeniu. Totodată, Florin Cîțu a anunțat că se vor relua maratoanele vaccinării, programate să înceapă din data de 22 octombrie și până pe 25 octombrie. De asemenea, liderul PNL a menționat că spitalele vor primi medicamentele necesare pentru tratarea bolnavilor, în contextul în care mai multe unități sanitare au tras un semnal de alarmă cu privire la lipsa acestora.

E nevoie să ne vaccinăm ca să scăpăm de pandemie și, din păcate, de măsuri ca să minimalizăm pe cât posibil riscurile. Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluțiile concrete vor fi stabilite cu specialiștii. În același timp, asigurăm vaccinurile și logistica necesară. Reluăm maratoanele vaccinării și, în paralel, continuăm aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare. Cheia rămâne vaccinarea! Ne vaccinăm, scade presiunea de pe spitale, scăpăm de restricții și de pandemie, a precizat premierul demis.

La ce măsură s-a gândit Florin Cîțu după discursul lui Klaus Iohannis
Postarea lui Florin Cîțu, de pe pagina sa de Facebook

Ce măsuri restrictive a anunțat președintele începând de luni

Pentru că România înregistrează zilnic peste 10.000 de noi infectări cu coronavirus, țara noastră clasându-se pe primul loc la mortalitate în această perioadă, la nivel european, raportat la numărul de locuitori, autoritățile au ajuns la concluzia că este nevoie de noi măsuri restrictive. Astfel, președintele Iohannis a convoca o ședință în urmă cu o seară, la care au participat mai mulți oficiali din domeniu, printre care șeful DSU Raed Arafat și coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, pentru a institui noi restricții.

Președintele Iohannis a menționat că toți elevii vor avea o vacanță prelungită cu două săptămâni, astfel că ei vor începe cursurile abia din 7 noiembrie. Totodată, obligativitatea certificatului verde va fi și ea instituită pentru mai multe activități, în timp ce circulația pe timpul nopții va fi și ea restricționată, în special pentru cei nevaccinați. Cel mai important, purtarea măștii, atât în spațiile închise cât și în cele deschise, va fi obligatorie. Șeful statului a precizat că forma finală a măsurilor va fi anunțată de către Guvern.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...