Restricțiile anunțate de Klaus Iohannis. Ce vor fi obligați să facă românii începând de luni

Ioana Bucur 20.10.2021, 19:13
Restricțiile anunțate de Klaus Iohannis. Ce vor fi obligați să facă românii începând de luni

În urma ședinței convocate la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a anunțat restricțiile pe care românii le vor avea de suportat. Începând de luni acestea vor intra în vigoare.

Restricțiile anunțate de Klaus Iohannis

Președintele a anunțat o serie nouă de restricții pentru următoarea perioadă. Până când rata de vaccinare din România va crește, Klaus Iohannis a punctat că este nevoie de măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19.

„Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care vă spun că nu este așa. (…) Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, dacă vreți să nu ajungeți la spital, vaccinați-vă. Doar așa scăpați de formele grave de boală. Până vă convingeți să vă vaccinați, este nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili.

În mod normal, începând de luni, ar fi vacanță școlară pentru cei mici. S-a decis să fie valabilă și pentru gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni.

De luni, masca redevine obligatorie peste tot.

Restrictiile vor intra în vigoare de luni. Guvernul va hotărî,până cel târziu vineri, ce restricții intră în vigoare, după ce experții vor stabili toate normele și le vor transpune în limbaj juridic. Câteva exemple: restrictionarea circulației pe timp de noapte, excepție făcând cei vaccinați și cei cu legitimații de serviciu; în timpul zilei, la cele mai multe activități, acesul se va face doar în baza certificatului verde”, a anunțat Klaus Iohannis, miercuri.

Cele mai importante restricții anunțate de Klaus Iohannis:

  • de luni, vacanță școlară pentru toate clasele timp de două săptămâni
  • masca devine obligatorie peste tot. tot începând de luni
  • vineri se vor anunțat noile restricții de către Guvern. Dau câteva exemple: circulația restricționată noaptea. Doar cei vaccinați și cei cu legitimații de serviciu
  • la majoritatea activităților, acces doar cu certificatul verde.
Restricțiile anunțate de Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

La şedinţa, care a început la ora 17.30, la Palatul Cotroceni, au participat prim-ministrul Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol şi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Peste 79.500 de persoane, vaccinate în ultimele 24 de ore

Potrivit CNCAV, de la ultima raportare, au fost vaccinate 23.891 persoane cu prima doză a serului Pfizer, 706 cu prima doză Moderna, 17 cu prima doză AstraZeneca şi 19.338 cu serul Johnson&Johnson.

De asemenea, 8.435 persoane au făcut rapelul şi 27.172 persoane cea de-a treia doză.

De la debutul campaniei de vaccinare s-au folosit 11.385.711 doze de vaccin, iar 5.742.037 persoane au fost vaccinate cu schema completă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...