EXCLUSIV

Președintele Asociației Benzinarilor: „Noi suntem un popor care se panichează repede”

Gabriela del Pupo 10.03.2022, 16:28
Președintele Asociației Benzinarilor: „Noi suntem un popor care se panichează repede”

Practici incorecte, scumpiri fără fundament în prețurile de aprovizionare și multă panică. Asta trăiesc românii de ieri seară și unele benzinării au continuat practica deși încă de dimineață autoritățile au demarat controale la toate benzinăriile. Creșterile anunțate nu aveau o bază reală și urmează ca în perioada următoare toți cei care vor continua să fie sancționați chiar și cu retragerea licenței de funcționare.

„Într-o lume săracă să vrei să fii peste mi se pare imoral”

Veniturile proprietarilor de benzinării sunt considerabile și o astfel de atitudine ca cea din ultimele 2 zile nu este justificată, părerea aparține chiar liderului acestei bresle care încă de ieri a anunțat că nu este de acord cu ce au făcut anumiți comercianți.

Eu sunt președintele Asociației Benzinarilor și nu sunt de acord cu lăcomia excesivă și cu abuzurile. Să vă spun un lucru, un benzinar, vorbim de benzinarii particulari, care are o benzinărie, trăiește el și familia lui excepțional de bine, dacă are 2 benzinării trăiește și mai bine, dacă are un lanț de benzinării trăiește foarte bine.

Lumea este săracă, cetățenii care au un serviciu, chiar dacă e inginer, trăiește acolo… ca să exagerezi în lăcomie să nu te mulțumești, într-o lume săracă să vrei să fii peste mi se pare imoral. Eu atâta timp cât benzinăriile mele au funcționat am fost corect, și sunt corect. Admir oamenii care sunt corecți se care se mulțumesc cu un câștig bun.” a declarat pentru impact.ro Ion Tache, Președintele Asociației Benzinarilor.

Acesta a făcut apel la simțul de răspundere al celor care au decis să profite de instabilitatea pieței dar și de declarațiile alarmiste ale anumitor oficiali străini.

Oameni buni, haideți să înțelegem că lumea trăiește greu, cei care ne cumpără produsele de la stațiile noastre ne aduc venituri și noi nu trebuie să îi ardem, despre asta este vorba. Eu nu judec pe nimeni, dar autoritățile au procedat bine. Prim ministrul a ieșit de dimineață, pentru că nu suntem sat fără câini și probabil că românii trebuie să înțeleagă că există și controale. Să nu se creadă că s-a lăsat așa la voia întâmplării, fiecare crește prețul cât vrea, nu.”

„Pe piața mondială nu Rusia face prețurile, pentru că ei au un procent foarte mic, fac americanii, fac arabii”

Exagerările de prețuri ar fi pornit de la un anunț alarmist făcut de prim ministrul rus. În Germania prețul s-a stabilizat la 2 euro pentru produsele cele mai elaborate în timp ce în România ieri seară se practicau și 12 lei pe litrul de benzină.

Sunt multe interpretări, eu vă spun de unde s-a legat chestiunea, e o părere. Acum câteva zile prim ministrul Rusiei a spus că o să vedeți că o să ajungă barilul de petrol la 300 de dolari. Eu vă spun că pe piața mondială nu Rusia face prețurile, pentru că ei au un procent foarte mic, fac americanii, fac arabii, ei fac jocurile pe piață. Iată că Barilul a scăzut de ieri.

În România mai există și producție de 40-45% din consumul nostru de petrol și țiței. Există combustibil pentru luni de zile de acum încolo. Nu suntem în situația Ucrainei unde rușii le-au distrus tot.” a mai precizat Ion Tache.

Una dintre soluțiile anunțate de autorități a fost chiar suspendarea licenței pentru cei care vin cu astfel de practici. Pe de altă parte depozitarea improprie a combustibilului în apartamente.

Eu sunt de acord, dacă m-ai prins că exagerez și fac chestii din acestea închide portița de șmecherie. Ăsta e românul, eram în stare să mâncăm iod, s-a vehiculat că trebuie, că dispare. Noi suntem un popor care ne panicăm repede, că vine ceva, că ni se întâmplă ceva. Cum să duci la bloc? Dai foc la ceva. Eu zic că cei care ar trebui să își facă provizii să nu își mai facă, nu se întâmplă nimic. Câștigi 5 lei și poți să pierzi o casă, să se întâmple o nenorocire.” a mai precizat antreprenorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...