Preotul Visarion Alexa o ia pe urmele lui George Buhnici. Cum o descria duhovnicul pe soția sa în timpul unei cuvântări publice pentru tineri

Stan Filon 28.09.2022, 09:00
Preotul Visarion Alexa o ia pe urmele lui George Buhnici. Cum o descria duhovnicul pe soția sa în timpul unei cuvântări publice pentru tineri

Preotul Visarion Alexa o ia pe urmele lui George Buhnici sau invers. După ce jurnalistul a făcut o serie de declarații care le-au indignat pe reprezentantele sexului frumos din România, spunând chiar că soția sa arată ca o minoră, iată că acum s-a aflat că și părintele cercetat pentru agresiune sexuală a făcut declarații care acum capătă un alt context. Dacă opinia publică a trecut peste aceste declarații, în lumina noilor evenimente ele capătă alte sensuri.

Preotul Visarion Alexa o ia pe urmele lui George Buhnici

Părintele Visarion Alexa se pare că era un adevărat prădător sexual. Acest portret se creionează din ce în ce mai bine, după ce la adresa lui au venit noi și noi acuzații din partea mai multor enoriașe. Acestea au rămas cu traume, însă au ales să nu vorbească despre ele. La fel ca în mișcarea „Me Too” din America, iată că victimele preotului încep să recunoască public abuzurile la care au fost supuse.

Carismaticul duhovnic din sectorul 6 al Capitalei era cunoscut în întreaga țară, având sute sau chiar mii de fani, în rândul creștin-ortodocșilor, fiind foarte apreciat și în mediul online. În cadrul unui interviu, părintele a lăsat pe toată lumea cu gura căscată, atunci când a vorbit puțin despre familia sa. În acest context, omul lui Dumnezeu a spus că soția lui arată ca o puștoaică de 18 ani.

Preotul Visarion Alexa o ia pe urmele lui George Buhnici
Preotul Visarion Alexa o ia pe urmele lui George Buhnici

Val de acuzații la adresa preotului Visarion Alexa

S-a întâmplat în anul 2019, când Visarion Alexa a fost invitat să vorbească unui public tânăr, în cadrul „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova”, la Iași. Prelegerea părintelui s-a numit „Curs de supraviețuire urbană”, însă a scăpat o declarație cel puțin ciudată.

„Am trei fete. Patru, cu tot cu soția mea. Fac o paranteză, pentru că dacă ele își lasă codițe și ieșim împreună pe stradă, eu cu bărboiul ăsta, lumea zice că le-am răpit, săracele. Deși are 40 de ani, soția mea arată ca o puștoaică de 18 ani”, a spus părintele Visarion Alexa. Mai mult, după această declarație, a și privit insistent și mieros o persoană din public, care cu siguranță nu era soția sa.

Părintele este anchetat acum de procurori pentru agresiune sexuală, după ce o enoriașă în vârstă de 37 de ani a depus plângere împotriva sa. Preotul a fost acuzat și chiar a a recunoscut în fața procurorilor că a mers mult prea departe cu îmbrățișările, iar totul a avut loc în timpul spovedaniei, chiar în biserica unde slujește. A fost reținut de procurori, apoi plasat în arest la domiciliu, timp în care a venit o adevărată avalanșă de noi plângeri la adresa lui Visarion Alexa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...