Premierul Orban, pus la zid de Traian Băsescu. ”Măi Ludovice, măi hoților…!”. Acuzații grave la adresa Guvernului

Mirabela Vasile 08.09.2020, 13:03
Premierul Orban, pus la zid de Traian Băsescu. ”Măi Ludovice, măi hoților…!”. Acuzații grave la adresa Guvernului

Traian Băsescu vine cu un atac acid la adresa Guvernului Orban în cazul scandalului măștilor de protecție care nu au mai fost produse de Romarm. Fostul președinte spune într-o postare pe contul personal de Facebook că ”trebuiau făcute importuri cu prietenii contra șpagă.

Traian Băsescu, atac furibund la adresa Guvernului Orban, după scandalul cu măști de la Romarm

“Bani și din moarte…

Declaraţii ale ministrului Economiei, Virgil Popescu:

• 29 martie 2020: „Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar.”

Și când colo, ce să vezi? Romarm nu a mai produs nimic. Mașinile care fabricau măști s-au stricat. Nu există în Romarm inginer care fabrică armament și care să poată repara mașinile de cusut măști. Trebuiau făcute importuri cu prieteni contra șpagă. Măi Ludovice, măi hoților și din moartea românilor vreți să faceți bani?!”, a declarat Traian Băsescu pe platforma de socializare.

Traian Băsescu, avertisment crunt pentru români
Traian Băsescu, acuzații grave la adresa Guvernului

Ce s-a întâmplat cu producția de măști de la Romarm. Premierul Orban ceruse anchetă

Producția de măști de la Romarm a fost oprită pentru că liniile de producție aduse din China și achiziționate cu peste un milion de dolari nu funcționează. De altfel, statul român nu a vândut nicio mască din propria producție. Ministrul Apărării a demarat la cerearea premierului Orban o anchetă cu privire la toate motivele pentru care a fost oprită producția de măști.

Întrebat atunci dacă ştie despre situaţia de la Romarm, Ludovic Orban susținea că a solicitat domnului ministru o anchetă pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprită temporar producţia şi că e convins că se vor lua toate deciziile care se impun pentru a relua producţia şi a putea asigura pe piaţa românească, din producţie internă, o cantitate şi de la compania din Dragomireşti, din judeţul Dâmboviţa.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, anunţa la finele lunii aprilie că la Romarm, companie producătoare de armament deţinută de stat, a fost pusă în funcţiune prima linie automatizată pentru producţia de măşti.

Odată cu depunerea candidaturii la Primăria Capitalei, Traian Băsescu a aruncat acuzații dure  și la adresa Gabrielei Firea. Acesta susținea că Primăria Capitalei a fost transformată chiar  în casă de filme de scurtmetraj pentru propria reclamă.