Premieră în topul celor mai bogați oameni ai planetei. Afacerea cu care un miliardar a dat lovitura în doar zece luni. L-a depășit pe Jeff Bezos

Stan Filon 17.09.2022, 15:43
Premieră în topul celor mai bogați oameni ai planetei. Afacerea cu care un miliardar a dat lovitura în doar zece luni. L-a depășit pe Jeff Bezos

Topul celor mai bogați oameni ai planetei a suferit modificări foarte importante! Locul 1 este în continuare ocupat de fondatorul tesla, Elon Musk, cu o avere estimată la 260 de miliarde de dolari, însă schimbările au apărut pe celelalte locuri de pe podium. Astfel, s-a aflat că Jeff Bezoz, fondatorul Amazon, tocmai ce a fost detronat de pe locul 2, ajungând acum pe locul 3.

Premieră în topul celor mai bogați oameni ai planetei

Schimbări importante în topul celor mai bogați oameni ai planetei. Prima poziție este ocupată de Elon Musk, fondatorul Tesla, însă acesta ar trebui să fie foarte atent, deoarece ar putea fi detronat și el. Momentan, cel care a fost detronat în clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg este Jeff Bezoz, fondatorul Amazon, care a ajuns pe locul 3.

Cel care i-a luat locul este omul de afaceri din India Gautam Adani, care a cunoscut cu afacerile sale un avânt foarte puternic, anul acesta. Deși a început 2022 pe locul 14, iată că în doar 10 luni indianul a reușit să urce pe locul 2 în topul bogaților. Mai mult, este prima dată când o persoană din Asia s-a clasat atât de bine pe lista Bloomberg, care a fost mult timp dominată de antreprenorii din tehnologie.

Premiera in topul celor mai bogati oameni ai planetei
Premiera in topul celor mai bogati oameni ai planetei

A urcat de pe poziția 14, pe poziția a doua, în doar 10 luni de zile

Miliardarul indian Gautam Adani are o avere estimată la 146,9 miliarde de dolari. Este fondatorul grupului Adani Group, care deține afaceri inclusiv în domeniile portuar şi al cărbunelui, care au prosperat în ultimii ani, în India.

Acţiunile unor companii Adani au crescut cu peste 1.000% din iunie 2020 – reflectând optimismul investitorilor cu privire la puterea conglomeratului în domenii precum infrastructura şi energia regenerabilă a căror dezvoltare a fost considerată prioritară de către premierul Narendra Modi. Anul acesta, acțiunile Adani Group au crescut cu 115%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...