Are bolizi de lux în garaj, dar conduce cea mai ieftină mașină din lume. Cât costă automobilul preferat al miliardarului indian

Badea Violeta 19.05.2022, 15:28
Are bolizi de lux în garaj, dar conduce cea mai ieftină mașină din lume. Cât costă automobilul preferat al miliardarului indian

În ciuda averii sale impresionante, unul dintre cei mai mari miliardari ai lumii preferă să conducă cea mai ieftină mașină de pe mapamond. Acesta își poate permite orice, dar dă dovadă de o simplitate ieșită din comun. Iată despre cine este vorba și cât costă automobilul preferat de afaceristului indian!

Miliardarul care conduce cel mai ieftin automobil din lume

Pare incredibil, dar este cât se poate de adevărat! Unul dintre cei mai importanți bogătași ai Indiei a fost filmat în timp ce conducea unul dintre cele mai ieftine automobile din lume. Este vorba de Ratan Tata.

În vârstă de 84 de ani, filantropul a fost surprins la volanul unei mașini Nano, model ce a fost scos la vânzare cu doar 1979 de dolari, potrivit BBC. Compania care produce această marcă este deținută chiar de afaceristul indian.

De asemenea, grupul Tata deține și producătorul auto de lux Jaguar Land Rover. Deși are o avere colosală, Ratan Tata duce un stil de viață simplu, iar Nano a fost un proiect la care a ținut enorm. La un moment dat, miliardarul a spus că este un autovehicul pe care și-l pot permite toți indienii.

Cum i-a venit ideea să producă o mașină accesibilă

Mașina compactă a fost creația lui Ratan Tata, cel care conduce Grupul Tata. El a venit cu ideea unei mașini accesibile după ce a văzut o familie de patru persoane care se deplasa în condiții de nesiguranță pe un drum ploios cu o mașină pe două roți.

Când a fost introdus acest vehicul compact, în 2008, Tata a dorit să ofere milioanelor de indieni posibilitatea de a deține o mașină la prețul accesibil de 100.000 de rupii, echivalentul a 2.200 de dolari sau 1.900 de euro la acea vreme. Lansarea a fost primită cu fanfară în India și a atras atenția la nivel mondial.

Micuțul vehicul a fost distins cu mai multe premii internaționale pentru caracteristici, precum eficiența consumului de combustibil, nivelul redus de emisii, respectarea tuturor reglementărilor din acea perioadă și, în același timp, un preț accesibil.

Cu toate acestea, Tata Nano s-a confruntat de la început cu o multitudine de probleme. Interesele politice și relațiile publice proaste au dus la o creștere bruscă a costurilor de producție.

În iulie 2018, Grupul Tata a anunțat că a fabricat doar o singură unitate și a vândut doar trei mașini în luna precedentă. În plus, compania nu a exportat nicio unitate în anul acela. Grupul Tata a declarat că Nano, cândva aclamată drept „mașina poporului”, va fi produsă de acum înainte doar la cerere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...