Povestea de dragoste ca-n filme a lui Ion Dichiseanu. Iubita lui celebră l-a înșelat cu regele Spaniei

Stan Filon 20.05.2021, 16:10
Povestea de dragoste ca-n filme a lui Ion Dichiseanu. Iubita lui celebră l-a înșelat cu regele Spaniei

Actorul Ion Dichiseanu a fost un mare crai la viața lui și în urma sa rămân povești rupte parcă din filmele de la Hollywood. Actorul s-a iubit cu nimeni alta decât cu Sara Montiel, celebra actriță care a fost vedeta incontestabilă a anilor 60!

Povestea de dragoste ca-n filme a lui Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu și-a scris memoriile în care a vorbit și despre relația pe care a avut-o cu cea mai dorită actriță a anilor 60. Era de o frumusețe răpitoare, dar românul i-a aflat toate secretele la Festivalul de Film de la Beirut, din anul 1960. Attunci s-au întâlnit cei doi.

“În clipa în care am dat mâna cu ea, am simţit ceva foarte greu de descris în cuvinte. Am simţit un fel de curent electric, ceva ce nu mai trăisem până atunci. Şi am cunoscut femei frumoase… Parcă îmi dăduse o licoare care m-a vrăjit. Era cu 4-5 ani mai mare, dar eu nu mă uit în buletinul doamnelor”, povestea actorul.

Povestea de dragoste ca-n filme a lui Ion Dichiseanu
Povestea de dragoste ca-n filme a lui Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu s-a iubit cu Sara Montiel

Ion Dichiseanu și iubita sa celebră Sarita Montiel au continuat flirtul care a devenit o relație foarte serioasă. Cei doi erau îndrăgostiți peste măsură, iar actrița și-a vizitat iubitul și acasă, în România. Sara Montiel a cântat în 1966, la Sala Palatului. De acolo, a ajuns şi în apartamentul cu două camere al lui Dichi, dintr-un bloc comunist, din zona Aleei Circului.

“Când am deschis uşa, la aproape trei noaptea, sora mea a încremenit de uimire. Să vin eu acasă cu marea vedetă Sara Montiel?! Şi a rămas cu mine în România, în sărăcăciosul meu apartament”, mai povestea actorul, care a recunoscut că vedeta a fost uimită de decorul modest pe care l-a văzut atunci în faţa ochilor.

Idilă întreruptă de Regele Spaniei

Două luni şi jumătate a stat atunci Sara Montiel cu Ion Dichiseanu în România. Nu a fost numai lapte și miere între cei doi. “Sara mi-a zis că trebuie să-mi cumpăr o maşină. M-a întrebat ce contract am. I-am spus 400.000 de lei, în loc de 40.000, plafonul maxim care i se impunea unui actor cu rol principal în film. Când purtam discuţia asta eram acasă, la un pahar, a băgat mâna în poşetă, de unde a scos un cec, dându-mi-l, ca să-mi cumpăr o maşină. Atunci am făcut un gest impulsiv, i-am dat peste mână destul de brutal. Orgoliul meu masculin a fost grav atins. A plecat în dormitor, plângând”, scrie Dichi în cartea sa.

Ion Dichiseanu a vrut să facă copii cu Sara Montiel. Au fost chiar la medic, dar acesta i-a spus actriței că are trompele uterine înfundate și ar trebui să se opereze. Actrița a plecat din România și cei doi nu s-au mai văzut, mai ales după ce în relația lor s-a implicat nimeni altul decât Regele Spaniei, cu care actrița a avut o aventură. Ion Dichiseanu și Sara Montiel s-au mai văzut după 30 de ani, la emisiunea Surprize, Surprize. Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai, după ce s-a infectat cu o bacterie. Actorul a murit la vârsta de 87 de ani.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...