Polițistul din Timiș, care a dezvăluit că este presat să dea cât mai multe amenzi, a fost concediat!

Iancu Andreea 19.05.2020, 12:30

Agentul de poliție din Timiș a fost dat afară din Poliție după ce a dezvăluit neregulile din serviciul său. Astfel, bărbatul, lider de sindicat, a fost supus unor presiuni pentru a amenda populația. Conform superiorilor săi, polițistul a dat dovadă de un comportament nedemn.

Polițistul a cerut ajutorul premierului

Kovacs Valer, polițistul sancționat pe nedrept, a fost dat afară din Poliție la numai o lună după ce a expus detaliile neregulilor. Bărbatul este Președintele al Sindicatului SNPR – Decus, filiala Timiș. El a redactat o scrisoare deschisă către premierul Ludovic Orban, în data de 11 aprilie. Agentul Kovacs îi reclama pe șefii săi din Poliție pentru că fac presiuni asupra polițiștilor. Acesștia din urmă sunt nevoiți să amendeze un număr cât mai mare din populație, în baza ordonanțelor militare. La o lună de la dezvăluirea sa, pe 13 mai, agentul a fost dat afară din serviciu.

Șefii IPJ Timiș au dispus scoaterea din sistem

Superiorii agentului de la IPJ Timiș au încercat să justifice acțiunea lor de a-l scoate pe Kovacs din sistem. Cu toate acestea, nu au fost formulate motive concrete pentru destituirea agentului din funcție.

Astfel, după cum se arată într-o declarație a IPJ Timiș, faptele agentului de poliție din perioada 2019-2020 au fost verificate de structurile de control intern. În urma acestora, agentului i s-au aplicat șase sancțiuni, gradual, în temeiul prevederilor Legii nr. 360 din 2002.

Conform comunicatului de presă al IPJ Timiș, polițistul a săvârșit trei dintre abateri în perioada stării de urgență.

Ultima sancţiune dispusă, cea de destituire din poliţie, a fost din cauza comportamentului necorespunzător şi neglijenţa în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în aceea că agentul de poliţie a executat serviciul de patrulare şi s-a prezentat la sediul I.P.J. Timiş, cu ocazia citării acestuia la Consiliul de Disciplină, cu armamentul personal asupra sa.

Întregul text al comunicatului poate fi consultate pe adevarul.ro.

Cu toate acestea, Kovacs Valer susţine că eliminarea sa din funcție s-a realizat cât timp acesta se afla în concediu medical. De asemenea, agentul consideră că cercetarea sa disciplinară a fost realizată fără a i se acorda dreptul la apărare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...