Cât mai e șpaga la Poliție, în stare de urgență. Oamenii legii primeau bani ca să nu dea amenzi

Redacția IMPACT 11.05.2020, 22:31
Cât mai e șpaga la Poliție, în stare de urgență. Oamenii legii primeau bani ca să nu dea amenzi

Patru polițiști din Olt au fost trimiși în judecată pentru luare de mită, fals intelectual şi uz de fals. Cum au fost prinși aceștia și câți bani au primit de la șoferi?

Agenți de poliție, trimiși în judecată pentru luare de mită

Cei patru polițiști din cadrul IPJ Olt au fost prinși în flagrant după ce au luat mită de la mai mulți șoferi, pe perioada stării de urgență. Oamenii legii au acceptat mai multe sume de bani pentru a nu-i amenda pe mai mulți șoferi care încălcau normele impuse de Codul Rutier.

Foto: Facebook/Poliția Română
Foto: Facebook/Poliția Română

„În fapt, la data de 19 martie 2019, la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt a fost înregistrată sesizare din oficiu cu privire la faptul că doi dintre cei 4 agenți de poliție pretind și primesc sume de bani de la conducătorii auto depistați în trafic pe raza județului Olt, cu abateri de la normele rutiere, în scopul nesancționării acestora. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt” se arată într-un comunicat al Direcției generale Anticorupție.

Potrivit Serviciul Județean Anticorupție Olt, au fost găsite mai multe sume de bani însumând 2770 lei, 1090 euro și 90 de lire sterline. Aceste sume au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus, pe data de 11 martie 2020, retinerea celor patru inculpați pe o perioadă de 24 ore, iar Tribunalul Olt a dispus arestarea preventivă a inculpaților pe o perioada de 30 de zile. O săptămână mai târziu, la data de 17 martie 2020, Curtea de Apel Craiova a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În 24 aprilie 2020, s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de bani menționate anterior și poprire pe sumele de bani din venitul salarial a 3 dintre inculpați, precum şi pe venitul realizat din pensia de serviciu a unuia dintre inculpați care s-a retras din activitate pe parcursul cercetării penale, se mai precizează în comunicatul de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe