Planta de apartament care „se roagă” pentru binele casei. Orice credincios ar trebui să o aibă

Ioana Bucur 11.05.2022, 09:42
Planta de apartament care „se roagă” pentru binele casei. Orice credincios ar trebui să o aibă

Purifică aerul, pot fi elemente de design interior, dau culoare și viață oricărei încăperi în care sunt ținute, dar unele ne pot aduce în locuință și beneficii neașteptate. Vorbim acum despre planta de apartament care „se roagă” pentru binele casei. Originară din Brazilia, este spectaculoasă și foarte ușor de îngrijit, nefiind deloc pretențioasă. Ce se întâmplă în fiecare seară cu frunzele sale.

Cum și-a primit numele planta de apartament care „se roagă”

Nicio casă nu pare completă fără cel puțin o plantă. În ultimii ani, au devenit un element important de design interior, un truc simplu prin care se poate oferi o pată de culoare și senzația de acasă unei încăperi. De cele mai multe ori, când vine momentul să le alegem, ținem cont de factori precum aspect și atenția și grija de care au nevoie, însă ar fi bine să știm că plantele pot avea o serie de alte beneficii pentru locuință.

Pentru credincioși și nu numai, planta de apartament care „se roagă” pentru binele casei nu ar trebui să le lipsească din colecție. Se spune despre Maranta că poate atrage dragostea și belșugul și că ar ține la distanță energiile negative.

A fost denumită după Bartolomeo Maranti, un botanist venețian celebru al secolului al șaisprezecelea.

Florile care îți aduc noroc
Maranta leuconeura

Ușor de îngrijit

Originară din Brazilia, este foarte ușor de îngrijit. Se dezvoltă fără probleme și în zone din casă cu lumină naturală mai puțină, ceea ce o face ideală pentru apartamente. Dacă vorbim despre „cerințele” ei, Maranta are nevoie de umiditate crescută. Dacă nu primește cantitatea de apă potrivită, frunzele ei se vor rula. Este momentul în care trebuie udată de urgență, dacă nu vrei să o pierzi.

Substratul din ghiveci trebuie menținut în permanență umed. Apa folosită pentru udare trebuie să fie usor călduță, niciodată rece. Se recomandă să fie ținută într-un loc în care să fie ferită de curent și variații mari de temperatură. Maranta are aspect de tufă, poate ajunge la o înălțime de cel mult 20 sau 30 de centimetri. Are frunze verzi, colorate cu diferite nuanțe.

Însă farmecul ei devine evident în fiecare seară, când își strânge și ridică frunzele spre cer, la fel cum face omul cu mâinile în momentul în care se roagă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...