Planta care te scapă rapid de umezeală și mucegaiul din casă. E folosită adesea în bucătărie, drept condiment

Anca Manolica 24.11.2022, 20:21
Planta care te scapă rapid de umezeală și mucegaiul din casă. E folosită adesea în bucătărie, drept condiment

Pe măsură ce vremea rece se instalează, în multe case care nu sunt bine izolate începe să se formeze condens și, ulterior, să se formeze mucegai. Cum acestea sunt extrem de toxice pentru organism, este important să știm cum să prevenim apariția lor. Ei bine, potrivit specialiștilor, există o plantă care poate „combate” umiditatea din casele noastre.

Planta care te scapă rapid de umezeală și mucegaiul din casă

Mucegaiul poate apărea oriunde: pe covor, pe haine, pe alimente, chiar și în locurile cel mai greu accesibile, cum ar fi spatele canapelelor sau al corpurilor de mobilier masive. Îndepărtarea acestuia poate fi dificilă, este nevoie de timp, și de bani. Dar pe lângă faptul că duce la deteriorări, prezența sa poate reprezenta un pericol grav pentru sănătatea oamenilor și a animalelor.

Așadar, ce poți face dacă te confrunți cu mucegaiul în locuință? Cea mai bună modalitate de a aborda acest lucru este prevenția  mucegaiului, înainte ca el să devină o problemă. Mucegaiul se răspândește mai ales în spații umede, astfel că, prin controlul umezelii, poți preveni apariția acestuia.

E folosită adesea în bucătărie, drept condiment

După ce acesta se „instalează”, mucegaiul poate fi îndepărtat prin soluții create în casă ori prin folosirea unor produse chimice speciale. Există însă o cale simplă prin care poți preveni apariția lui. Experții străini vorbesc că există unele plante care nu numai că îți pot „înfrumuseța” casa, dar au și un rol important în „protejarea casei de mucegai”.

Este vorba despre mentă, care nu este la îndemână doar în bucătărie, ca ingredient de gătit, ci poate absorbi și umiditatea din mediul înconjurător. Această plantă aromatică este excelentă la absorbția umidității din sol și, de asemenea, absoarbe foarte multă umiditate din mediul înconjurător. Așadar, este ideală pentru a o avea în bucătărie, în baie sau în camera de zi, notează express.co.uk.

Menta ajută la îndepărtarea umezelii și a mucegaiului din casă
Menta ajută la îndepărtarea umezelii și a mucegaiului din casă

Sfaturi pentru prevenirea umezelii și a mucegaiului

  • În zilele călduroase și secetoase, ține cât mai mult timp ușile sau ferestrele deschise pentru a permite aerului proaspăt și uscat să circule prin casă, în acest fel fiind eliminat aerul umed.
  • Mucegaiul se formează în mod obișnuit din cauza scurgerilor, așa că verifică ferestrele în mod regulat pentru a vedea există vreun loc pe unde se infiltrează ploaia. De asemenea, verifică jgheaburile, burlanele și țevile de scurgere.
  • Folosește orice dezumidificatoare pentru a ajuta la eliminarea aerului umed acolo unde ferestrele nu pot.
  • Lasă spațiu între mobilă și pereții camerei pentru a permite aerului proaspăt să circule și pentru a preveni instalarea umezelii.
  • Nu mai usca rufe în interiorul locuinței.
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...