Plantele care elimină mucegaiul din casă. Absorb imediat umezeala

Badea Violeta 12.10.2022, 08:26
Plantele care elimină mucegaiul din casă. Absorb imediat umezeala

A avea mucegai în casă este foarte neplăcut. Nu numai pentru că este inestetic, dar mai ales pentru că excesul de umiditate în sine poate fi extrem de dăunător pentru sănătatea noastră. Dar, din fericire, există plante care ajută la purificarea aerului, astfel încât acesta să fie mai curat. Iată florile care absorb imediat umezeala!

Ai umezeală în casă? Ia-ți adio de la ea cu aceste plante anti-mucegai

Îndepărtarea mucegaiului necesită mult efort, produse specifice și răbdare. Dar, odată ce a dispărut, cum putem reduce umiditatea pentru a preveni reapariția ei?

Una dintre cele mai eficiente și ecologice metode este achiziționarea de plante anti-mucegai. În acest articol vom enumera câteva plante care absorb imediat umezeala.

Florile care te scapă de umezeală reprezintă o opțiune naturală și economică pentru eliminarea excesului de apă din aer. În plus, ele au capacitatea de a purifica aerul, făcând mediul înconjurător mai plăcut.

De asemenea, plantele adaugă o notă decorativă. Astfel, nu numai că nu strică spațiul, așa cum ar putea face unele aparate de dezumidificare, dar îl fac și mai frumos.

Citește și Planta care îți aduce banii în casă. Ține departe energia negativă și invidia!

Begonia
Begonia
  • Begonia

Begonia este cea mai colorată plantă anti-mucegai. Ea este ușor de întreținut și poate fi amplasată oriunde în casă pentru a elimina umezeala. O poți așeza în baie baie, în bucătărie sau în sufragerie.

  • Asparagus

Este o plantă ideală pentru a elimina excesul de apă din baie. Are mai multe subspecii. Toate au, însă, o culoare verde. Are nevoie de un mediu temperat pentru a se dezvolta, dar poate crește foarte bine chiar la o temperatură de – 10 grade Celsius.

  • Sansevieria

Sansevieria, cunoscută popular ca limba soacrei, săbiuță sau planta șarpe, are nevoie de multă lumină și de o temperatură caldă în cameră. Este perfectă pentru a elimina umiditatea, chiar și din dormitor.

Motivul este că, spre deosebire de alte plante, nu înrăutățește aerul pe timp de noapte prin emiterea de CO2. Este, de asemenea, foarte rezistentă și ușor de înmulțit prin frunze.

  • Iedera

Iedera este perfectă pentru a elimina excesul de umiditate din baie, bucătărie sau camera de zi. Este o plantă asemănătoare viței de vie care va arăta minunat și va aduce naturalețe în orice spațiu.

Citește și O plantă exotică a început să crească în Europa. Efectul schimbărilor climatice!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...