Pe cine susține UDMR în scandalul de după demiterea lui Vlad Voiculescu. Declarația lui Kelemen Hunor a făcut lumină

Stan Filon 15.04.2021, 13:02
Pe cine susține UDMR în scandalul de după demiterea lui Vlad Voiculescu. Declarația lui Kelemen Hunor a făcut lumină

Vicepremierul Kelemen Hunor și-a ales o parte în conflictul dintre PNL și USR-PLUS! Reprezentantul UDMR a spus că solicitarea celor de la USR-PLUS nu se poate lua în calcul și a mai recunoscut că premierul Florin Cîțu s-a sfătuit și cu el, înainte de a-l demite pe Vlad Voiculescu.

S-a aflat pe cine susține UDMR în scandalul de după demiterea lui Vlad Voiculescu

”Sunt convins că și ei dacă se gândesc într-o astfel de logică de a menține această cerere, o să își dea seama că s-au cam pripit, nu este cazul, nu este momentul să insiste pe această solicitare. Nu se poate accepta. Asta înseamnă că suntem întorși în Parlament, înseamnă că se poartă discuții, înseamnă că mesajul nostru către cetățenii noștri, către partenerii noștri este că în România nu este o clasă politică matură și, din patru în patru luni, din jumătate în jumătate de an, dacă cineva se supără schimbăm premierul, schimbăm configurația. Nu se poate”, a spus liderul UDMR, Kelemen Hunor, la DigiFM.

Kelemen Hunor a mai spus că Florin Cîțu a avut o ”răbdare uriașă” cu ministrul Vlad Voiculescu, pentru care a făcut ședințe de guvern ori de câte ori a fost nevoie, fiind vorba despre sănătatea românilor.

S-a aflat pe cine sustine UDMR in scandalul de dupa demiterea lui Vlad Voiculescu
S-a aflat pe cine sustine UDMR in scandalul de dupa demiterea lui Vlad Voiculescu

”Ori chiar nu suntem încă pregătiți să guvernăm țara”

”Nu este adevărat că nu a fost o consultare. A fost o consultare. Cât de lungă a fost, când s-a făcut, e o altă discuție. Dar a existat. Chiar și cu mine s-a consultat premierul înainte să decidă. Deci, nu se pune problema. Nici dacă ar fi vorba despre un ministru UDMR nu aș spune că trebuie să plece premierul, dacă pleacă un ministru, în care premierul nu are încredere. E vorba de încredere. Lucrurile s-au adunat. A avut o răbdare uriașă. Florin Cîțu a făcut ședințe de guvern pentru ministerul Sănătății de câte ori a vrut ministrul Voiculescu.

Cu toții am susținut acest lucru, pentru că era vorba despre sănătate. Și dimineață, și seară, și luni, și duminică, și sâmbătă, și online, și fizic. Nu conta. Deci nu se poate reproșa că nu a încercat Coaliția, că nu a încercat premierul. Ori suntem de acord că avem un set de valori comune, așezat într-un program de guvernare asumat de coaliție și atunci mergem înainte, ori chiar nu suntem încă pregătiți să guvernăm țara. Punct”, a mai spus vicepremierul din partea UDMR.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...