Florin Cîţu a explicat de ce l-a demis pe Vlad Voiculescu. Acum totul e clar

Stan Filon 14.04.2021, 14:21
Florin Cîţu a explicat de ce l-a demis pe Vlad Voiculescu. Acum totul e clar

Florin Cîţu a explicat de ce l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății! Decizia premierului a venit miercuri dimineața, după cum a scris pe Facebook. Se pare că premierul nu a avut nicio întâlnire cu Vlad Voiculescu, înainte de a lua această decizie radicală. Acum s-a aflat și de ce a făcut asta.

Florin Cîţu a explicat de ce l-a demis pe Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a fost în centrul mai multor scandaluri, după ce a fost surprins fără mască de protecție pe holurile Parlamentului, apoi a ordonat evacuarea în miez de noapte a pacienșilor din Spitalul Foișorul de Foc, pentru a face loc celor de covid, după care a spus că morții de coronavirus nu sunt înmormântați dezbrăcați, deși asta s-a întâmplat pentru cele peste 25.000 de victime, iar acum a modificat criteriile după care se instituie carantina, fără să anunțe pe nimeni. Cu toate acestea, Florin Cîțu a spus că nu vrea ca încrederea în instituțiile statului să scadă în rândul populației.

”Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a fost primul mesaj postat de Florin Cîțu, după care a venit cu alte precizări.

Florin Citu a explicat de ce l-a demis pe Vlad Voiculescu
Florin Citu a explicat de ce l-a demis pe Vlad Voiculescu

”Eu cred în continuare în această coaliție”

“România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății. 

Eu cred în continuare în această coaliție. Vreau să îi asigur pe români că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că s-a constituit ca urmare a votului românilor, în jurul unor valori, unor idei, și nu în jurul unor persoane.

Vă doresc tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea vă îndemn pe toți să vă înregistrați pe platforma de vaccinare”, a transmis Florin Cîţu.

Florin Cîțu nici măcar nu a mai discutat cu Vlad Voiculescu, înainte de a lua decizia de a-l destitui, potrivit unor surse citate de Digi 24. Aceeași sursă susține că Dan Barna, propus pentru interimatul de la Ministerul Sănătății, se pare că acesta ar refuza.