Pâinea care nu îngrașă, rețeta Andreei Marin. E foarte simplu de făcut

Iancu Andreea 10.01.2021, 15:47
Pâinea care nu îngrașă, rețeta Andreei Marin. E foarte simplu de făcut

Oricine și-a propus să țină o dietă și să scape de kilogramele în plus știe că pâinea este dușmanul cel mai de temut. Totuși, rețeta Andreei Marin ne dovedește că există pâinea care nu îngrașă. Dincolo de avantajele nutriționale, diferite de cele ale pâinii tradiționale, aceasta se prepară extrem de simplu.

Cum se prepară pâinea care nu îngrașă

Andreea Marin și-a surprins recent urmăritorii de pe rețelele de socializare cu o rețetă mult așteptată de toată lumea. Vedeta a dezvăluit cum prepară pâinea care nu îngrașă, o soluție ideală pentru cei aflați la dietă sau care preferă să reducă consumul de carbohidrați. 

Pâinica promisa de dietă! E mai gălbioară, pentru că e gătită cu ouă, și e gata în doar 5 minute! Evită făina tradițională, e o variantă gustoasă de pâine făcută in casă atunci când vrei să ții o dietă fără făinoase, carbohidrați (fără pâine, paste, orez, cartofi).
Așadar :
65g făină de migdale ( cam 3 linguri cu vârf, o găsești online sau la Plafar)
2 ouă întregi
2 linguri de unt topit
o linguriță mică de praf de copt
sare după gust
eu adaug, așa cum vedeți și în fotografia 2, diverse semințe și condimente : chimion, ceapă uscată, praf de usturoi, semințe de in și susan, piper.

Rețeta Andreei Marin pentru pâinea ideală chiar și în dietă foto - Facebook
Rețeta Andreei Marin pentru pâinea ideală chiar și în dietă
foto – Facebook

Rețeta Andreei Marin. Ce sfaturi le dă vedeta celor aflați la dietă

Dincolo de faptul că ingredientele folosite pentru pâine sunt extrem de simple, modul de preparare este de asemenea foarte ușor de realizat, chiar și de cei mai puțin pricepuți în bucătărie.

când vrei să iasă un desert fără zahăr în loc de pâine, înlocuiești sarea și condimentele de mai sus cu picături de ștevie pentru îndulcire (cea mai bună variantă de înlocuire a zahărului, mai indicată decât siropul de agave), poți pune dacă vrei și puțină cacao sau mai bine pudră de roșcove.
Amesteci totul intr-un vas mai înalt, de pildă un bol de sticlă, și îl bagi la microunde cam 3 minute, doar atât! Aluatul crește și se coace, dacă vrei poți sa mai adaugi apoi 30 de secunde, depinde cât vrei sa iasă de rumenită pâinea.

Totodată, Andreea le-a dezvăluit fanilor săi o parte dintre secretele dietei sale, pe care o respectă cu sfințenie pentru a se păstra în formă. Cu ajutorul acestor sfaturi obținute de la specialistul în nutriție, Andreea Marin reușește să afișeze o siluetă de invidiat la 46 de ani.

E tare gustoasă și în dieta mea pot mânca dacă vreau și carne, pește, fructe de mare, brânză, smântână, pot pune unt pe pâine, compensând cu grăsimi bune lipsa carbohidraților. Adaug mereu salate, legume, supe, ciorbe, ceai. Evit doar ce conține carbohidrați rafinati și zahăr, inclusiv fructele prea bogate în zaharuri, în rest am libertate, dar nu pot mânca oricum mult, organismul se reglează tare bine și nu îmi cere prea mult. Eu evit băuturile carbogazoase, nu beau cafea oricum, deși ea e permisă, e posibil și un pahar de vin, însă nu e opțiunea mea acum.
Mișcare în aer liber, caut să fie jumătate de oră zilnic, excepții doar rar, când chiar nu pot dintr-o cauza bine motivată. Seara mănânc cel mai târziu cu 4 ore înainte de culcare și las spațiu între mese câteva ore, minim 3. Sunt și alte detalii în dietă, nu doar aceste principii generale, dar care sunt specifice fiecărui om în parte, de aceea am făcut întâi analizele de sânge cerute de nutritionista mea, @Alina Spinean, care mi-a personalizat dieta în funcție de preferințele mele.
Pofta mare!

Urmăriți Impact.ro și pe