Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea. Cum poți să prepari, acasă, alimentul nelipsit de pe masă

Redacția IMPACT 30.04.2020, 13:11
Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea. Cum poți să prepari, acasă, alimentul nelipsit de pe masă

Celebrul bucărat și câștigător al Asia Express a dezvăluit o soluție ideală pentru zilele fără inspirație culinară. Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea a reușit să strângă foarte multe aprecieri, din partea românilor.

Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea

Preparatul delicios este gata foarte repede și rețeta de pâine a lui Sorin Bontea vă poate veni în ajutor și dacă nu ați mai încercat până acum să vă delectați cu acest tip de produs de panificație. Pâinea de casă reprezintă o provocare pe care chiar cunoscutul jurat de la Chefi la Cuțite le-a propus-o fanilor săi, în urmă cu câteva zile. Prin intermediul unui video postat pe contul său oficial de Facebook, câștigătorul de la Asia Express și-a dezvăluit din secretele pentru a obține o pâine delicioasă și pufoasă.

Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea. Cum poți să prepari, acasă, alimentul nelipsit de pe masă
Sorin Bontea a dezvăluit cea mai delicioasă rețetă de pâine ce poate fi preparată ușor, acasă

Cum poți să prepari, acasă, alimentul nelipsit de pe masă

Pentru că este o perioadă ideală să încercăm să pregătim pâinea și acasă, celebrul chef de la Antena 1 le-a făcut românilor o surpriză. Printr-un filmuleț pe Facebook acesta și-a dezvăluit cele mai mari trucuri, legate de pâine. Pentru o pâine cât mai pufoasă, este necesară o cantitate foarte mică de drojdie. Totodată, modul de preparare, alături de ingredientele necesare, pot fi urmărite în continuare.

Ingrediente necesare:

  • 1 kg făină
  • 20 g sare
  • 1 g drojdie
  • 780 ml apă călduță

Mod de preparare

“Dacă tot stau acasă, am zis să fac pâine. Mie îmi place foarte mult pâinea, așa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile. Și pentru că se găsește foarte greu drojdie în perioada asta, am să fac o rețetă cu foarte puțină drojdie.

O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.

A doua zi, coca se împarte în două, pe blatul de lucru presărat cu făină. Fiecare parte este împăturită și modelată, apoi lăsată la dospit pentru încă 50 de minute. Într-o cratiță cu capac, bine încinsă, se bagă pâinea la cuptor, la 250 de grade, pentru 30 de minute. Apoi, se ia capacul și se mai lasă la cuptor încă 15-20 de minute.”, a dezvăluit chef Sorin Bontea.

Urmăriți Impact.ro și pe