Orban, noi măsuri adoptate în plină stare de urgență! Alegerile amânate. Declarații oficiale de la Palatul Victoria

Redacția IMPACT 06.04.2020, 18:40
Orban, noi măsuri adoptate în plină stare de urgență! Alegerile amânate. Declarații oficiale de la Palatul Victoria

Premierul Ludovic Orban a revenit luni la Palatul Victoria, unde alături de miniștrii din Guvernul său, a stabilit noile măsuri corespunzătoare pentru perioada stării de urgență în România. „Trebuie să repornim economia”, a fost mesajul transmis de Orban. Care au fost soluțiile propuse în lupta împotriva pandemiei, dar și cum vor veni acestea în ajutorul românilor, aflați mai jos!

Orban, ședință importantă la Palatul Victoria

În prima zi a săptămânii, Orban a susținut o ședință publică la Palatul Victoria. „Trebuie să repornim economia”, a spus premierul.

Puteți urmări, mai jos, ședința de la Guvern prin intermediul LIVE-ului pus la dispoziție pe pagina de facebook!

 

„Se amână data alegerilor locale”, a concluzionat premierul în timpul ședinței de la Palatul Victoria. Mandatul aleșilor locali se prelungește până la 31 decembrie 2020. Aceasta este una dintre măsurile discutate, luni, 6 aprilie 2020, de Orban și de alți membri ai Executivului.

„Este evident că nu se pot desfășura activități de campanie și alegerile trebuie organizate într-un context sigur. Trei instituții au inițiat un proiect de OUG de prelungire a mandatului aleșilor locali până nu mai târziu de 31 decembrie 2020”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria.

Sunt luate în calculat mai multe variante privind reprogramarea scrutinului pentru locale, fiind luate în discuție lunile septembrie și octombrie. Alegerile parlamentare ar putea avea loc finalul anului și organizate fie odată cu localele, fie la o dată apropiată de alegerile locale.

Tot în cadrul zilei de luni Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență se va prelungi în România cu o lună. Noul decret va intra în vigoare săptămâna viitoare, având în vedere contextul pandemiei.

Reamintim faptul că în România s-au înregistrat peste 4000 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar bilanțul deceselor a ajuns la 162, conform ultimelor informații transmise, luni, de Grupul de Comunicare Strategică.

Urmăriți Impact.ro și pe