Ludovic Orban a lămurit ce se va întâmpla cu salariile profesorilor, după ce s-a vorbit de șomaj tehnic. ”Să fie mai implicați”

Premierul Orban a lămurit ce se va întâmpla cu salariile profesorilor, după ce s-a vorbit de șomajul tehnic și pentru cadrele didactice, în plină pandemie.

Ludovic Orban a lămurit ce se va întâmpla cu salariile profesorilor

Premierul a anunțat ce se va întâmpla în viitorul apropiat, cu salariile profesorilor. Și la nivelul acestui segment au existat discuții legate de un posibil șomaj tehnic. Criza sanitară a accentuat tot mai tare și o posibilă criză economică, la nivelul țării. Și cadrele didactice sunt direct afectate de situația din ultima perioadă, dar nu vor intra în șomaj tehnic. Totodată, Ludovic Orban le-a cerut profesorilor să fie mai dedicați, având în vedere stilul nou de predare pe care trebuie să îl pună în practică, cel de la distanță.

Ludovic Orban a lămurit ce se va întâmpla cu salariile profesorilor, după ce s-a vorbit de șomaj tehnic. ”Să fie mai implicați”

Premierul a anunțat ce se va întâmpla în viitor cu salariile profesorilor din România

“Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice. Cadrele didactice trebuie să ţină orele pe platforme online, prin media, prin toate mijloacele pe care pot să organizeze orele şi să îşi facă treaba, să îi înveţe pe copii, astfel încât să nu fie necesară amânarea anului. Nu avem în vedere sub nicio formă această soluţie. Încercăm să ne organizăm astfel încât să îmbunătăţim această activitate de predare online, să creştem interesul pentru online. Şi profesorii trebuie să fie un pic mai implicaţi şi mai dedicaţi, să se adapteze acestei forme noi de transmitere a cunoştinţelor, care înseamnă predarea online, trebuie să fie mai implicaţi în această chestiune. În rest, orice poveste circulă nu trebuie băgată în seamă, nu avem în vedere o astfel de decizie legată de profesori”, a declarat Ludovic Orban, potrivit România TV.

Primul ministru a mai susținut și că se vor face anumite analize, pentru fiecare sector al aparatului bugetar. Totul în vederea aplicării de șomaj tehnic, în sectoarele în care este posibil acest lucru, pentru angajații de la stat. În cazul profesorilor și a învățătorilor, Ludovic Orban a subliniat că aceștia trebuie să își predea în mod normal. Astfel încât situația să nu ajungă cu mult mai deplorabilă, iar elevii să fie nevoiți să repete anul școlar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI