Orașul Wuhan testează anti-covid toată populația, 12 milioane de oameni. Au fost raportate 3 cazuri de infectare

Stan Filon 03.08.2021, 13:38
Orașul Wuhan testează anti-covid toată populația, 12 milioane de oameni. Au fost raportate 3 cazuri de infectare

Coronavirusul a revenit la Wuhan, locul de unde a plecat infecția în toată lumea! În această provincie chineză nu a mai fost raportat niciun caz de coronavirus încă din luna mai a anului trecut! Cu toate acestea, autoritățile au depistat recent trei cazuri noi de îmbolnăvire, iar varianta de care suferă cei trei pacienți este  Delta! Autoritățile au spus că vor testa toți locuitorii orașului!

Orașul Wuhan testează anti-covid toată populația

Așadar, autoritățile din Wuhan nu vor să treacă prin ce au mai trecut, așa că sunt hotărâte să testeze toți cei 12 milioane de cetățeni ai orașului, pentru a depista eventuale cazuri noi de coronavirus, poate și asimtomatice, mai ales după ce varianta Delta a ajuns în oraș.

„Pentru a ne asigura că toată lumea din oraş este în sigranţă, testarea acidului nucleic la nivelul întregului oraş va fi lansată rapid pentru toţi locuitorii pentru a identifica complet rezultatele pozitive şi infecţiile asimptomatice”, a declarat responsabilul local Li Qiang în cadrul unui briefing de presă.

Orasul Wuhan testeaza anti-covid toata populatia
Orasul Wuhan testeaza anti-covid toata populatia

Se crede că varianta Delta a fost adusă în sudul Chinei de o cursă aeriană din Rusia

Noile cazuri din Wuhan, alături de infecţiile identificate în oraşele din apropiere Jingzhou şi Huanggang începând de sâmbătă, au fost legate de cazurile raportate în oraşul Huaian, din provincia Jiangsu, a precizat Li Yang, vice-directorul centrului de control al bolilor din Hubei. Se crede că focarul din Jiangsu a apărut în capitala provinciei, Nanjing, varianta Delta fiind cel mai probabil adusă în oraş de ctățeni care au călătorit recent în Rusia, au precizat oficiali locali.

Începând de la acea cursă aeriană din Rusia, au început să fie raportate cazuri de noi infectări în mai multe orașe din sudul Chinei şi câteva din nord, inclusiv Beijing. Bilanţul cazurilor transmise local în China începând din 20 iulie, când au fost identificate primele infecţii la Nanjing, ajunsese luni la 414.

Autoritățile nu știu exact dacă toate cazurile noi depistate sunt cu varianta Delta sau dacă toate au legătură cu Nanjing, în condiţiile în care unele autorităţi nu au furnizat rezultate concludente ale analizelor. Petntru a se evita o situație ca cea de anul trecut, autoritățile din mai multe orașe din China au decis să testeze absolut toți locuitorii, pentru depistarea timpurie a noilor cazuri de coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...