Orașele care vând case cu doar 1 euro. Orice român se poate stabili aici

Stan Filon 12.11.2021, 12:36
Orașele care vând case cu doar 1 euro. Orice român se poate stabili aici

Pare greu de crezut, dar sunt din ce în ce mai multe orașe unde casele se vând cu doar un euro! Vorbim despre case din localități situate în Italia, unde tineretul a plecat la oraș și a lăsat zeci și zeci de case nelocuite, în paragină. Autoritățile locale au demarat astfel de proiecte și chiar au găsit foarte mulți doritori.

Orașele care vând case cu doar 1 euro

Italia este țara care a demarat pentru prima dată astfel de programe, prin care doritorii pot cumpăra case cu prețul de doar un euro. Programul a fost un adevărat succes, iar tinerii încep să se mute din nou la țară, atrași la peisajele superbe, dar și de oportunitatea de a deveni proprietarii unor case frumoase, chiar dacă acestea arată destul de rău.

Acest proiect vine însă și cu anumite condiții. Cei care cumpără case la un euro trebuie să își ia angajamentul că vor investi în casa respectivă și îi va reda frumusețea de odinioară. Lucrările de renovare nu sunt deloc ieftine, însă tinerii care preiau o astfel de casă găsesc înțelegere la bănci.

Orasele care vand case cu doar 1 euro
Orasele care vand case cu doar 1 euro

Ce condiții sunt impozite de către autorități

Prin astfel de programe se dorește întinerirea localităților izolate din Italia, unde în prezent mai locuiesc doar bătrânii care nu au pe nimeni sau care au refuzat să se mute alături de copii sau nepoți în orașele aglomerate din Peninsulă.

Mai multe orașe din mai multe țări au apelat la astfel de metode pentru întinerirea populației și revitaizarea localităților îmbătrânite. Pe lângă zeci de orașe din Italia unde puteți cumpăra case cu 1 euro, autoritățile din Elveția, Spania, Croația și chiar Japonia vând și ele acum case la același preț, în localități izolate.

De exemplu, un sat din nordul Croației, aflat la granița cu Ungaria, vinde acum case abandonate cu 1 kuna, adică aproximativ 16 cenți. La jumătatea anului 2021, Legrad a scos pe piață 19 imobile, dintre care 17 au fost vândute, potrivit Reuters. Pentru a putea cumpăra o astfel de casă, doritorii trebuie să aibă sub 40 de ani și să fie solvabili financiar. În plus, trebuie să rămâi în localitate cel puțin 15 ani. Statul oferă, în plus, 20% din valoarea renovării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...