Un oficial din Italia cere carantină pentru români după intrarea în țară. De ce spune că există riscuri

Beatrice Dumitru 09.11.2021, 14:54
Un oficial din Italia cere carantină pentru români după intrarea în țară. De ce spune că există riscuri

Românii care merg în Italia ar putea sta în carantină la intrarea în țară. Este propunerea unui consilierul de sănătate al regiunii Lazio. Autoritățile sanitare din Peninsulă evaluează măsurile pe care le vor lua în noiembrie și decembrie, pentru prevenirea creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

Carantină pentru românii care intră în Italia

Italia vrea să ia măsuri pe fondul creșterii numărului de infectări în Europa, dar și pentru că se apropie sărbătorile de iarnă și multă lume va intra în țară. Măsura carantinării vizează, în primul rând, statele est-europene, grav afectate de pandemia de coronavirus.

Potrivit unei analize realizate de Reuters, unele țări din estul Europei înregistrează cifre record de cazuri de Covid-19 în fiecare zi. În fruntea listei se află România și Bulgaria, care stau la fel de prost și la capitolul imunizare. În țara noastră, puțin peste șape milioane de persoane au primit prima doză de vaccin.

Un oficial din Italia cere carantină pentru români după intrarea în țară. De ce spune că există riscuri
Carantină pentru românii care intră în Italia.

Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi este foarte mare, iar procentajul persoanelor vaccinate este scăzut. Italia are relații strânse cu România și Bulgaria, lucrătorii din aceste țări sunt implicați în îngrijirea persoanelor în vârstă. Nu ne putem asuma acest risc. Și spun acest lucru într-un spirit de cooperare și respect pentru acești cetățeni care fac o muncă importantă”, a precizat Alessio D’Amato, consilierul de sănătate al regiunii Lazio.

România se apropie de 2 milioane de cazuri de Covid-19

În ultimele 24 de ore, în România au fost 7.589 de cazuri de coronavirus și aproape 500 de decese provocate de virus. La ATI sunt internați 1.850 de pacienți cu Covid-19. Rata de pozitivare a scăzut puțin și a ajuns la 11,7%.

De la începutul pandemiei și până acum, în România s-au înregistrat 1.718.726 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 51.000 de decese. În lume, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a depăsit pragul de 250.000 milioane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...