Omicron dă peste cap traficul aerian la începutul lui 2022. Mii de zboruri au fost anulate într-o singură zi pe tot globul

Beatrice Dumitru 03.01.2022, 10:11
Omicron dă peste cap traficul aerian la începutul lui 2022. Mii de zboruri au fost anulate într-o singură zi pe tot globul

Noua variantă Omicron a perturbat traficul aerian în întreaga lume, în a doua zi a noului an, iar mii de zboruri au fost anulate. Acestea se adaugă celor suspendate în perioada vacanței de Crăciun, din cauza vremii nefavorabile și a creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

Mii de zboruri anulate într-o singură zi

Sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou sunt, de obicei, un moment de vârf pentru călătoriile aeriene, dar răspândirea rapidă a variantei Omicron foarte contagioasă, a dus la o creștere bruscă a infecțiilor cu SARS-CoV-2, forțând companiile aeriene să anuleze zborurile, din cauza lipsei personalui, deoarece piloții și echipajul de cabină se află în carantină.

Peste 4.000 de zboruri au fost anulate, duminică, în întreaga lume, mai mult de jumătate dintre ele în SUA. Acestea au inclus peste 2.400 de zboruri care au intrat, plecat din sau în interiorul Statelor Unite, conform site-ului FlightAware.com, companie care monitorizează traficul aerian. La nivel global, peste 11.200 de zboruri au avut întârzieri, notează Reuters.

Omicron dă peste cap traficul aerian la începutul lui 2022. Mii de zboruri au fost anulate într-o singură zi pe tot globul
Zboruri anulate în a doua zi a anului.

Companiile aeriene au rămas fără personal din cauza Covid-19

Echipajele de zbor ale companiilor aeriene din SUA, au refuzat să lucreze ore suplimentare în timpul sărbătorilor, în ciuda ofertelor financiare consistente. Mulți s-au temut că vor contracta Covid-19. În lunile premergătoare Sărbătorilor de iarnă, companiile aeriene au angajat personal, după ce au concediat mii de oameni în ultimele 18 luni, pe fondul închedirii economiei din cauza pandemiei.

Varianta Omicron a provocat un număr record de cazuri și a anulat festivitățile de Anul Nou, în mare parte din lume. Autoritățile americane au raportat aproape 350.000 de noi cazuri de coronavirus, sâmbătă, în timp ce numărul deceselor din cauza COVID-19 a crescut cu cel puțin 377, ajungând la un total de 828.562.

Epicentru actual al pandemiei de Covid-19 este Europa, care a depășit pragul de 100 de milioane de cazuri înregistrate de la apariția virusului, în decembrie 2019, ceea ce reprezintă mai mult de o treime din infectările raportate în lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...