Oferte și tarife de nerefuzat pe litoralul românesc. Gradul de ocupare pentru prima săptămână din septembrie este de aproape 100%

Ioana Constantin 11.08.2021, 14:59
Oferte și tarife de nerefuzat pe litoralul românesc. Gradul de ocupare pentru prima săptămână din septembrie este de aproape 100%

Se anunță un început de septembrie fierbinte, cu temperaturi de vară, iar hotelierii de la malul mării speră să poată prelungi sezonul estival. Au pregătit deja oferte și tarife de nerefuzat, iar gradul de ocupare pentru prima săptămână din septembrie este de aproape sută la sută. Adică dublu față de anul trecut în aceeași perioadă.

Oferte și tarife de nerefuzat pe litoralul românesc

Chiar dacă a început cu stângul, finalul de sezon se anunță unul extrem de aglomerat. În stațiunile de la malul mării gradul de ocupare este de aproape sută la sută în prima săptămână, însăsunt cereri inclusiv dupa 20 septembrie. Așa se face că numărul rezervărilor de sejururi în stațiunile autohtone de la Marea Neagră făcute pentru luna septembrie s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând, în acest moment, la un grad de ocupare de peste 50% a locurilor din hoteluri și pensiuni.

Actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și includerea pe lista roșie a unor destinații populare de vacanță pentru români precum Grecia, Franța, Spania, respectiv trecerea Turciei pe lista galbenă, au venit și ele ca o mănușă pentru litoralul românesc, grav afectat de pandemia de Covid. Asta i-a facut pe mulți români să-și modifice planurile de vacanță și să se orienteze către stațiunile autohtone.

Mai mult decât atât, după data de 15 august, care reprezintă vârful sezonului estival, tarifele pe litoral încep să scadă, iar la 5 septembrie începe oficial programul social Litoralul pentru Toți, ediția de toamnă, în cadrul căruia reducerile ajung până la 70% în comparație cu tarifele din luna august.

Oferte si tarife de nerefuzat pe litoralul romanesc
Oferte si tarife de nerefuzat pe litoralul romanesc

Este un scenariu care se repetă în fiecare toamnă: vremea bună – pentru că sezonul cald tinde să se extindă până spre începutul lunii octombrie – și prețurile mai mici îi determină pe mulți români să meargă la mare în prima lună a toamnei. Anul acesta, au încă un motiv să opteze pentru litoralul românesc: restricțiile apărute în destinații clasice de vacanță – Grecia, Turcia, Spania, Franța – și regulile mai drastice de care trebuie să țină cont turiștii la revenirea din aceste țări îi determină pe mulți să-și regândească planurile de călătorie, afirmă Ionuț Nedea, proprietar agenție de turism.

În ceea ce privește tarifele, în luna septembrie, o noapte de cazare pentru două persoane costă de la 73 de lei la un hotel de 2 stele din stațiunea Saturn. În Eforie Nord, la un hotel de 3 stele, camera costă 85 de lei pe noapte, sejur de minimum 4 nopți. În stațiunea Venus, la o unitate de 3 stele, o noapte de cazare în cameră dublă cu mic dejun este 143 de lei. În nordul litoralului, la Mamaia, o noapte de cazare pentru două persoane la un hotel de 3 stele fără mic dejun ajunge la puțin peste 100 de lei.

Turiștii recunosc că reducerea prețurilor la început de septembrie este o decizie foarte bună venită din partea hotelierilor și îi va ajuta pe românii cu venituri reduse să ajungă și ei la mare câteva zile.

Surprinzator, avem un grad de ocupare de 90 la sută pentru prima săptămână din septembrie, iar pentru următoarele zile avem cereri neașteptat de multe. Va fi o vară prelungită. Anul trecut, în septembrie, am închis devreme pentru că era aceea incertitudine, dar anul acesta este cu 60 la sută mai mult ca anul trecut. În prima săpămână, din septembrie tarifele vor fi de 250 ron cazare cu mic dejun, camera pe noapte, iar după 15 septembrie prețul va fi 200 ron.

Programul litoralul pentru toți debutează pe 5 iar reducerile reducerile ajung până la 70% în comparație cu tarifele din luna august. În ceea ce privește tarifele, în luna septembrie, o noapte de cazare pentru două persoane costă de la 73 de lei la un hotel de 2 stele și pot ajunge până la 143 de lei.

În nordul litoralului, la Mamaia, o noapte de cazare pentru două persoane la un hotel de 3 stele fără mic dejun ajunge la puțin peste 100 de lei. Pe lângă activitățile obișnuite de la mare, turiștii care ajung în stațiunea Mamaia în primul weekend din septembrie se vor putea bucura și de foarte multe evenimente pe care municipalitatea le organizează.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: