O plajă din Mamaia se închide, deși e începutul lui august. Acuze grele pentru autoritățile care au lărgit plajele

Ioana Bucur 06.08.2021, 20:22
O plajă din Mamaia se închide, deși e începutul lui august. Acuze grele pentru autoritățile care au lărgit plajele

„Cu părere de rău, vă anunțăm că am închis înainte de sezon”. În condițiile în care este aproape imposibil să mai găsești cazare liberă pe litoralul românesc, o plajă din Mamaia se închide, la început de august. Acuze grele pentru autorități.

O plajă din Mamaia se închide, deși e începutul lui august

Litoralul românesc este plin de turiști, iar cei care abia acum s-au hotărât să dea o fugă până la mare reușesc cu greu să găsească cazare. Printre stațiunile preferate ale românilor a rămas, în continuare, Mamaia. Însă lucrurile nu merg așa bine pentru toți cei cu afaceri acolo.

O plajă din Mamaia se închide, deși e începutul lui august. Reprezentanții Coco Beach au anunțat, miercuri, 4 august,că vor închide plaja închiriată de ei de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), explicând și motivul deciziei:

„Cu această ocazie multumim ABADL (instituţia care administrează plajele de pe litoral) pentru că ne-au obligat indirect să murim la scurt timp după ce am prins viaţă în acest sezon…lărgirea plajelor şi nisipul înlocuit cu scoici ne-au condus la moarte rapidă şi sigură”, au transmis reprezentanții Coco Beach.

Acțiunea de lărgire a plajelor din Mamaia și Mamaia Nord a avut efecte nebănuite. Firmele care închiriau porțiuni de plajă în aceste zone s-au trezit cu „beach barurile” și șezlongurile la zeci de metri distanță de mare, ceea ce a dus, inevitabil, la scăderea numărului de clienți.

O plajă din Mamaia se închide, deși e începutul lui august.
Coco Beach, Mamaia

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), amenzi de aproape trei milioane de lei

Reprezentanți Administrației Naționale Apele Române, polițiști și inspectori Antifraudă verifică, începând de joi, 5 august, plajele din Mamaia. De la începutul sezonului, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a dat amenzi de aproape trei milioane de lei pentru neregulile găsite pe plaje.

„Astăzi a început o acţiune mai amplă de verificare a ceea ce se întâmplă pe plaje, echipe mixte formate din inspectori ai Administraţiei Naţionale Apelor Române, reprezentanţi ai Ministerului de Interne, inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă şi jandarmi se concentrează în special pe plajele din Mamaia şi în mod deosebit pe plaja pe care o numim impropriu plajă nouă, este plaja pe care noi am recepţionat-o pe data de 30 iunie.

Acţiunile sunt în desfăşurare, se verifică legalitatea tuturor activităţilor care au loc pe plajă, de la ocuparea mai mult sau mai puţin abuzivă a domeniului public, de la activităţile care au legătură cu activitatea fiscală, cu perceperea de anumite taxe pentru şezlonguri, pentru umbrele pentru alte activităţi care au legătură cu această activitate”, a declarat, joi, directorul ABADL, Paul Cononov.

Potrivit acestuia, amenzile pentru neregulile găsite pe plaje încep de la 5.000 de lei şi pot ajunge la 25.000 de lei, în funcţie de fapta comisă şi de amploarea acesteia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...