Obiectul de care uită toate gospodinele când fac curăţenie generală. Niciodată nu e spălat, din păcate

Badea Violeta 12.03.2022, 18:14
Obiectul de care uită toate gospodinele când fac curăţenie generală. Niciodată nu e spălat, din păcate

După o iarnă rece și mohorâtă este indicat să ne facem timp pentru o curățenie generală. Dar, dacă nu ești unul dintre acei oameni extraordinari, precum gospodinele desăvârșite, care chiar se bucură de această activitate, întocmirea unui plan poate fi soluția salvatoare. S-ar putea să fie nevoie de un pic de pregătire, mai ales că unele persoane uită aproape tot timpul să curețe un anumit obiect. Acesta nu este spălat niciodată!

Greșeala pe care o fac multe gospodine

Curățenia generală este o activitate complexă pe care multe gospodine o pun în practică, în general, de două ori pe an.

Odată cu sosirea primăverii, igiena casei devine o prioritate pentru a te bucura de un aer proaspăt și de confortul pe care-l oferă propriul cămin.

Pentru a curăța totul, însă, este nevoie de o cantitate bună de energie. Este dificil să faci totul într-o singură zi, așa că cel mai indicat este să-ți planifici câteva sarcini de fiecare dată când știi că ai timp liber, de exemplu în weekend sau seara.

Cel mai indicat este să începi cu ușa de la intrare, acesta fiind și obiectul pe care cei mai mulți dintre noi uităm să-l curățăm.

Poate că nu știai asta până acum, dar durabilitatea ei este sporită dacă vei îndepărta murdăria și vei schimba accesoriile deteriorate.

Usa de la intrare aproape ca nu este curatata niciodata
Usa de la intrare aproape ca nu este curatata niciodata

Sfaturi pentru curățenia generală a casei tale

Unul dintre cele mai importante sfaturi este să realizezi curățenia, cameră cu cameră. Așa vei fi mai eficient și vei curăța totul în profunzime.

De asemenea, este important să nu te aglomerezi. Așa cum spuneam și mai sus, nu încerca să faci toată curățenia într-o singură zi, ci planifică-ți câte o sarcină atunci când știi că ai timp.

Și acum ai grijă ce fel de produse folosești. Noi îți recomandăm să îndepărtezi petele de pe robinete cu lămâie. Acidul citric are capacitatea de a elimina calcarul. Acest fruct te poate ajuta, de asemenea, să cureți și cuptorul cu microunde.

În schimb, chiuveta și aragazul se pot curăța cu bicarbonat de sodiu. Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci praful cu apă, apoi să adaugi conținutul într-o sticlă cu pulverizator.

Stropește suprafețele, lasă să acționeze pe timp de noapte și șterge-le a doua zi. Un alt sfat este să cureți covoarele în profunzime și să speli ferestrele într-o zi umbrită, fiindcă atunci când ferestrele sunt calde, soluția de curățare va lăsa urme.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...