Leguma care te scapă de petele de pe haine. Mai simplu şi ieftin de atât nu se poate

Iancu Andreea 16.02.2022, 17:27
Leguma care te scapă de petele de pe haine. Mai simplu şi ieftin de atât nu se poate

Se întâmplă adesea ca petele de pe haine să ne dea bătăi de cap, motiv pentru care multe gospodine au în casă tot felul de soluții pentru a le îndepărta. Totuși, unele dintre ele, precum clorul, de exemplu, pot deteriora materialele sau culorile acestora. De aceea, poți apela la un truc simplu și ieftin, leguma preferată a familiei fiind de ajutor pentru a scăpa de petele de pe haine. Iată trucul rapid și util.

Care este leguma care te scapă de petele de pe haine. O ai cu siguranță în casă

Atunci când spălăm hainele observăm adesea că unele dintre articolele textile preferate prezintă unele pete. Majoritatea gospodinelor apelează la clor, dacă vorbim despre rufe albe, sau la alte soluții chimice care promit să îndepărteze murdăria. Totuși, o variantă simplă și utilă este leguma care te scapă de petele de pe haine în doar câteva minute, fără a afecta țesăturile. Petele vizibile sunt îndepărtate cu ușurință, fără clor sau soluții chimice. Trucul este natural și ecologic, redând viață articolelor de îmbrăcăminte.

Multe trucuri naturale au la bază oțetul sau bicarbonatul de sodiu, două dintre ingredientele esențiale pentru îndepărtarea petelor. Însă la acestea se poate adăuga și cartoful. Acest aliment îndrăgit în multe preparate, este bogat în amidon, care dispune de o calitate specială. El absoarbe petele dificile, mai ales dacă acestea au fost făcute de clorofilă, de la iarbă. Poți scăpa de cheltuieli și de produsele toxice care deteriorează hainele.

Care este leguma care te scapă de petele de pe haine
Cartoful te scapă de petele de pe haine

Trucul simplu pentru îndepărtarea petelor de pe haine

Un simplu cartof poate reprezenta ajutorul ideal pentru a îndepărta petele de pe haine. Scapă astfel de problemele legate de murdăria care nu iese de pe articolele tale preferate de îmbrăcăminte. Pentru acest truc pentru îndepărtarea petelor de pe haine ai așadar nevoie de un cartof și un cuțit. Va fi nevoie să așezi haina pe o suprafață plană. Apoi, taie cartoful în jumătate sau curăță-l de coajă.

Pentru a elimina petele de pe haină va fi nevoie să freci bine suprafața petelor cu cartoful, până când aceasta scade în intensitate. De asemenea, poți lăsa bucata de cartof deasupra petei pentru câteva minute. Dacă sunt mai multe pete, folosește câteva felii de cartof, pe care să le așezi pe suprafața cu pricina. Spală apoi haina cu apă și detergent de rufe, la fel ca în mod normal. După ce o vei pune la uscat vei observa cu siguranță că pata va dispărea. Acest truc este extrem de util în cazul petelor de clorofilă (iarbă), dar poate funcționa și pentru alte pete.

Urmăriți Impact.ro și pe