O femeie a fost păcălită de un bărbat pe care nu l-a întâlnit niciodată, cu care visa să-și ia o casă. A rămas fără 300.000 de lire

Cătălina Burghelea 09.11.2021, 07:47
O femeie a fost păcălită de un bărbat pe care nu l-a întâlnit niciodată, cu care visa să-și ia o casă. A rămas fără 300.000 de lire

O femeie îndrăgostită lulea de un bărbat pe care l-a cunoscut doar online, nu și în realitate, a avut parte de un mare șoc în momentul în care și-a dat seama că a fost păcălită chiar de iubitul virtual. Aceasta visa să-și cumpere o casă în care să locuiască cu partenerul de pe un site de întâlniri, fără să se gândească la o fraudă romantică.

O femeie avea planuri mari cu un bărbat pe care nu l-a întâlnit niciodată

În mai 2019, Sophia a început să converseze cu Aaron pe un site de dating. Aceasta voia să se mărite, Aaron i-a mărturisit că și el vrea același lucru. După ce au vorbit o perioadă, relația lor online a avansat. Au început să-și facă planuri de viitor, cum că se vor muta împreună într-o casă la care a cotizat Sophia cu 300.000 de lire sterline. În realitate, individul voia doar banii ei.

A fost păcălită de iubitul virtual

În cele din urmă, păgubita a descoperit că a rămas fără iubit și cu datorii de 300.000 de lire sterline, bani pe care i-a trimis bărbatului pe care nu l-a întâlnit niciodată față în față. Acum, femeia spune că a fost victima unei „fraude romantice” și trage un semnal de alarmă către aplicațiile de dating să ia mai multe măsuri pentru a preveni astfel de situații.

Cum a rămas fără 300.000 de lire sterline

Sophia și Aaron (ale căror nume au fost schimbate, pentru a le proteja identitatea) au început să discute despre cumpărarea unei case împreună, fără să se întâlnească vreodată în viața reală. Făcând o retrospectivă, femeia simte că partenerul ei virtual i-a spus „multe minciuni” despre viitorul lor.

Păgubita spune că bărbatul a creat documente ipotecare false și e-mailuri către avocați. Aaron îi vindea un vis frumos, iar Sophia l-a cumpărat la propriu. Femeia i-a trimis acestuia sume uriașe de bani pe care le cerea sub pretextul viitoarei lor case.

Am luat împrumuturi de mii de lire și i-am dat toate economiile mele, care echivalează cu aproximativ 50.000-60.000 de lire sterline. Apoi am împrumutat mulți bani de la familie și prieteni”, a spus Sophia, potrivit BBC

Femeia a intrat la bănuieli

Și asta nu este tot! În total, Sophia dezvăluie că i-a trimis lui Aaron aproape 300.000 de lire sterline. Când partenerul online i-a cerut încă 50.000 de lire sterline, femeia a intrat la bănuieli. A pus mâna pe telefon și a sunat la bancă, unde credea că are un cont comun cu Aaron. Însă, numele ei nici măcar nu figura pe cont. 

Am simțit că se crapă pământul sub mine. Nu-mi venea să cred. Mă simțeam ca într-un coșmar”, a declarat Sophia.

Auzi povești, citești povești, auzi despre poveștile altora, dar crezi că ție nu ți se va întâmpla niciodată. Dar s-întâmplat, pentru că nu-ți dai seama de abuzul emoțional”, a continuat femeia păgubită.

Partenerul online nu era cine credea că e

Decisă să afle mai multe despre bărbatul pe care îl credea iubitul ei, Sophia a început să facă investigații dacă într-adevăr acesta lucra acolo unde i-a spus că lucrează.

Mi-au spus că nimeni cu acest nume nu lucrează acolo. De fapt, tipul de la Barclays a spus: „Trebuie să închizi și să suni imediat la poliție”, a mărturisitSophia.

Ce au decis judecătorii

A contactat poliția, iar oamenii legii investighează cazul din ianuarie 2020, însă nu au fost făcute arestări. În prezent, Sophia spune că și-a recuperat o partdin bani, deoarecinstanța a decis că a fost victima unei înșelătorii. 

Poliția din Thames Valley a declarat, pentru BBC, că investighează o acuzație de fraudă romantică. Momentan nu au fost efectuate arestări, dar ancheta continuă.

Sophia a trecut printr-un calvar

Procesul de a-și recupera banii înapoi de la bănci nu a fost ușor pentru Sophia.

„M-au amânat și au spus că „asta nu este fraudă, deoarece ai cunoscut-o pe această persoană”, a zis aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...