Bulgaria devine raiul certificatelor de vaccinare false. Câți bani se dau, autoritățile din Grecia sunt pe urmele lor

Ana Anitoiu 04.11.2021, 14:16
Bulgaria devine raiul certificatelor de vaccinare false. Câți bani se dau, autoritățile din Grecia sunt pe urmele lor

Bulgaria devine raiul certificatelor de vaccinare false. Autoritățile din Grecia sunt pe urmele celor care încearcă să păcălească în privința imunizării anti-Covid-19. Iată câți bani s-ar da pentru un astfel de document fabricat.

România, luată în vizor împreună cu Bulgaria

Autoritățile din Grecia au descoperit că mai mulți cetățeni din nordul teritoriului ar avea certificate de vaccinare false pe care le-ar fi procurat din Bulgaria, dar și din România. Astfel, acestea vor verifica vaccinările cetățenilor eleni făcute în aceste două țări.

Conform unor surse oficiale citate de presa elenă, mai mulți greci din nordul țării ar avea certificate de vaccinare contrafăcute în Bulgaria. De altfel, în această țară de la sudul României s-au întețit reclamațiile la adresa medicilor de familie care se ocupă de imunizarea împotriva coronavirusului și care ar acorda certificate și unor persoane neimunizate anti-Covid-19.

De altfel, în Bulgaria ar fi început să funcționeze o adevărată fabrică de certificate de vaccinare anti-Covid-19 false, de unde și-ar face rost astfel de documente contrafăcute și unii dintre greci, mai ales dintre cei care locuiesc în nordul țării.

Bulgaria devine raiul certificatelor de vaccinare false. Cati bani se dau
O persoana vaccinata de un cadru medical

Câți bani se dau pentru un certificat de vaccinare fals în Bulgaria

Un membru al acestui ”circuit” a spus pentru televiziunea ERT din Grecia că un certificat de vaccinare anti-Covid-19 fals se poate obține în Bulgaria pentru suma de 300 de euro. La acești bani se adaugă costurile pentru o vizită scurtă la Sofia, conform unui ”intermediar” citat de acest post TV.

Procedura vaccinării anti-Covid-19 din Bulgaria înlesnește frauda, deoarece imunizarea este făcută de medicii de familie într-un mediu necontrolat în care la momentul inoculării sunt prezenți doctorul și pacientul. Pe de altă parte, în centrele de vaccinare, procedura implică mai multe persoane.

Unii dintre greci au început să plătească pentru certificate de vaccinare anti-Covid-19 contrafăcute deoarece vor să scape de restricții fără să se imunizeze împotriva coronavirusului. În această țară, persoanele care vor să meargă la cafenele, restaurante, concerte, muzee și altele trebuie să prezinte un astfel de document.

Suspiciuni de certificate de vaccinare anti-Covid-19 false în România

Nu mai departe de săptămâna trecută, forțele de ordine au descins la un centru de vaccinare din Sectorul 2 din București unde s-ar fi eliberat certificate false. Documentele ar fi fost date unor persoane neimunizate în locul titularilor lor. În alte cuvinte, s-au folosit identitățile unor oameni nevinovați pentru această fraudă.

”În luna august 2021, poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au demarat cercetări cu privire la activitatea mai multor funcţionari publici, detaşaţi la un centru de vaccinare din Sectorul 2, care ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidenţa persoanelor vaccinate, (…)

fiind înlocuite datele persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea”, a precizat joi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti într-un comunicat.

Anterior, ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a avertizat că toate persoanele care vor mai încerca să obțină adeverințe de vaccinare anti-Covid-19 sau certificate verzi false vor ajunge la închisoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...