O femeie a fost jefuită în liftul unui bloc din București. Ce s-a întâmplat cu cei 25.000 de lei furați din geantă

Andra Daoud 05.08.2022, 16:14
O femeie a fost jefuită în liftul unui bloc din București. Ce s-a întâmplat cu cei 25.000 de lei furați din geantă

O femeie din București a rămas fără cei 25.000 de lei pe care îi avea în poșetă, în urma unui jaf. Aceasta a fost tâlhărită chiar în liftul blocului în care locuia, după ce ar fi fost urmărită de la bancă până acasă. Poliția Capitalei a deschis un dosar penal pentru furt și a făcut perecheziții, iar un prim suspect a fost dus deja la audieri.

Bucureșteancă jefuită chiar în liftul blocului

Jaful a avut loc în Sectorul 2 al Capitalei, iar autoarele se pare că ar fi alte două femei. Acestea ar fi urmărit-o pe victimă de la bancă până la blocul în care locuiește și i-ar fi furat cei 25.000 de lei pe care îi avea în poșetă. Poliția Capitalei a deschis un dosar pentru furt, după ce victima a depus plângere.

Ancheta a fost demarată la finalul lunii iulie, când agenții Secției 8 de Poliție au fost sesizați de victimă cu privire la jaf. Femeia păgubită a reclamat faptul că alte două femei ar fi atacat-o în lift și i-ar fi furat suma de 25.000 de lei din poșetă. Potrivit polițiștilor, suspectele au 43, respectiv 44 de ani. Victima mersese la o bancă din Sectorul 2, în dimineața zilei de 25 iulie, și efectuase mai multe retrageri, în valoare totală de 25.000 lei.

O femeie a fost jefuita in liftul unui bloc din Bucuresti. Ce s-a intamplat cu cei 25.000 de lei furati din geanta 1
Jaful a avut loc in liftul blocului

Suspectele au urmărit-o de la bancă până acasă

Ancheta a scos la iveală că femeia tâlhărită a fost urmărită inclusiv la bancă de către cele două suspecte, dar și pe drum spre casă. Când a ajuns la lift, cele două femei au intrat împreună cu ea și, în timp ce una dintre ele i-ar fi acoperit geanta, cealaltă i-ar fi sustras suma de 25.000 de lei.

Polițiștii au făcut verificări, iar joi au efectuat percheziții în urma cărora a fost ridicată și adusă la audieri suspecta în vârstă de 43 de ani, cea care ar fi furat banii. Oamenii legii au transmis că nu este la prima abatere, fiind „cunoscută cu preocupări de natură infracțională”. Ea a fost reținută și va fi prezentată instanței. Polițiștii au transmis că prejudiciul a fost recuperat integral.

Într-un alt cartier, de data aceasta din nordul Bucureștiului, locatarii au fost terorizați de hoți în ultimele săptămâni. Oamenii din zonă spun că au fost date 30 de spargeri în 3 săptămâni și că hoții au intrat peste ei în case, noaptea, iar acolo unde nu au reușit să intre, au furat ce au putut de prin curți. Și mașinile de pe strada respectivă au fost vizate de hoți, iar comunitatea nu mai are liniște din cauza grupului de tâlhari. Poliția a anunțat că face cercetări, însă păgubiții spun că autoritățile se mișcă prea lent.

Urmăriți Impact.ro și pe