Înșelătoria care revine la modă în România. Era preferata hoților și în urmă cu mai mulți ani

Ioana Bucur 04.08.2022, 08:04
Înșelătoria care revine la modă în România. Era preferata hoților și în urmă cu mai mulți ani

Moda revine nu doar în cazul hainelor, ci și a înșelătoriilor. O practică veche, poate chiar cea mai cunoscută în rândul hoților, a început să fie folosită în ultima vreme din ce în ce mai des în România. Un escroc „specializat” în acestă tehnică reușește să scape de închisoare, în ciuada faptului că are dosare penale în mai multe orașe din țară.

Înșelătoria preferată a hoților a revenit la modă în România

Una dintre cele mai vechi înșelătorii încă mai face victime în România și este folosită din plin de un bărbat care pare că a descoperit rețeta succesului. Omul are pe numele său mai multe dosare penale de înșelăciune, în diferite orașe din țară, însă reușește să scape de închisoare apelând fie la clemența instanțelor, fie la o portiță din Codul Penal.

Omul aplică deja celebra metodă „șmen”, folosită de escroci în perioada valutiștilor de stradă. Acum, victimele preferate ale bărbatului sunt vânzătoarele de la magazinele de cartier. Se pare că reușește uneori să fure și o sută de euro în doar un minut.

Bărbatul întinde o bancnotă de 500 de lei și roagă persoana de la casă să o schimbe în bancnote de valoare cât mai mică, de cinci, 10 sau 50 de lei. În momentul în care vânzătoarea îi întinde banii, el se răzgândește și îi cere să îi schimbe cei 500 de lei cu un alt tip de bancnote, cu valori mai mari sau mai mici, în funcție de situație.

Înșelătoria care revine la modă în România. Era preferata hoților și în urmă cu mai mulți ani

Cum reușește să scape de închisoare

În timp ce vânzătoarea este concentrată pe numărat și schimbat bancnotele, hoțul reușește să sustragă o parte din bani pe care îi pune în buzunar. În cele din urmă, îi cere vânzătoarei înapoi bancnota de 500 de lei, susținând că s-a răzgândit și nu mai are nevoie de mărunt.

Bărbatul a aplicat înșelătoria cu vânzători din Motru, Popeşti Leordeni, Târgu Jiu, Urziceni, Aleşd, Buşteni, iar lista poate continua. În ciuda faptului că a fost reținut de mai multe ori de polițiști pentru 24 de ore, instanţele de drepturi şi libertăţi l-au plasat în control judiciar aproape de fiecare dată.

Judecătorii din Sinaia au remarcat că „acesta practic a profitat de clemenţa autorităţilor judiciare şi a continuat să-şi câştige existenţa tot prin generarea unor conflicte de drept penal similare”, potrivit Adevărul.

În cazul în care nu era iertat de instanță, hoțul apelează la mediere și face pace cu victimele sale, cărora le oferă nu doar plata pagubei ci și daune morale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...