VIDEO

Noapte nebună în Champions League: Bayern Munchen a fost eliminată de Villareal, Real Madrid s-a calificat în prelungiri, cu Chelsea. Fanii englezi au provocat haos în Spania

Sorin Barbu 13.04.2022, 09:52
Noapte nebună în Champions League: Bayern Munchen a fost eliminată de Villareal, Real Madrid s-a calificat în prelungiri, cu Chelsea. Fanii englezi au provocat haos în Spania

Villareal este marea supriză din UEFA Champions League, după ce a eliminat Bayern Munchen, reușind un egal chiar pe terenul campioanei din Bundesliga. Real Madrid s-a calificat în semifinale, deși a fost condusă cu 3-0 de Chelsea. Fanii lui Manchester City și Chelsea s-au înfruntat pe străzile din Madrid.

Surpriză uriașă! Bayern Munchen nu s-a calificat în semifinale

180 de minute de coșmar pentru Bayern Munchen, în confruntarea cu Villareal, formație aflată pe locul 7 în La Liga, din sferturile Champions League. În tur, spaniolii au câștigat cu 1-0, după un meci în care bavarezii au jucat foarte slab. Presa germană a fost convinsă că vedetele lui Bayern Munchen nu și-au luat în serios adversarul. Doar că în retur, lucrurile nu au mers deloc bine.

Jucătorii lui Julian Nagelsmann au deschis scorul prin Robert Lewandowski, în minutul 52, dar deși și-au creat 24 de situații de poartă, pe tot parcursul partidei, nu au mai înscris niciun gol. A marcat Villareal prin Chukwueze, în minutul 88, iar trupa lui Unay Emery a reușit calificarea în semifinale.

„Julian Nagelsmann are fața unui om care tocmai a văzut cât costă un plin la mașină”, a scris BBC.

„Bayern a fost scufundată de Submarinul galben. După eșecul cu 0-1 din tur, campioana Germaniei a avut parte de o seară foarte amară. 1-1 pe Allianz Arena și eliminare în fața outsiderei”, a fost reacția celor de la Bild.

„După golul lui Lewandowski, totul părea să meargă către o răsturnare a rezultatului din tur, dar bavarezii nu au fost atenți și au încasat golul decisiv pe contraatac”, a scris Kicker.

În semifinalele Ligii Campionilor, Villarreal va întâlni echipa care va câștiga duelul Liverpool – Benfica. În tur, echipa engleză a câştigat cu 3-1.

Real Madrid, calificare după mari emoții

Real Madrid a câștigat meciul tur cu Chelsea, desfășurat la Londra, cu 3-1 și era marea favorită la calificare. Doar că returul a fost de coșmar. Oaspeții au marcat prin Mount, Rudiger și Werner și au condus cu 3-0 pe stadionul Santiago Bernabeu. Luca Modric a avut însă un nou moment de geniu și i-a păsat admirabil, cu exteriorul, lui Rodrygo, care a trimis meciul în prelungiri.

https://twitter.com/i/status/1514001708271161345

Karim Benzema a fost din nou eroul trupei lui Carlo Ancelotti, reușind să marcheze cu capul în minutul 95 și să aducă biletele pentru semifinale.

Fanii englezi au făcut scandal la Madrid

Oficialii UEFA nu au fost foarte inspirați când au programat la Madrid, într-un interval de 24 de ore, două partide din Champions League: Real Madrid – Chelsea și Atletico Madrid – Manchester City. Fanii din Anglia s-au bătut zdravăn pe străzile din Madrid.

https://www.youtube.com/watch?v=yTb71dmb850

Marca a scris că în Spania au ajuns 10.000 de fani de la Londra și Manchester, iar în Plaza Mayor, în centrul Capitalei, a fost haos. Poliția a intervenit, a despărțit grupurile și i-a reținut pe cei mai agresivi suporteri. Mai multe terase au fost însă devastate.

Clasamentul golgheterilor UEFA Champions League 2021-2022:
13 goluri: Robert Lewandowski (Bayern Munchen)
12 goluri: Karim Benzema (Real Madrid)
11 goluri: Sebastien Haller (Ajax Amsterdam)
8 goluri: Mohamed Salah (FC Liverpool)
7 goluri: Christopher Nkunku (RB Leipzig)
6 goluri: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Kylian Mbappe (PSG), Riyad Mahrez (Manchester City), Leroy Sane (Bayern Munchen), Adama Traore (Sheriff Tiraspol), Arnaut Danjuma Groeneveld (Villarreal)

Clasamentul all-time al marcatorilor din Champions League:
140 goluri: Cristiano Ronaldo (Manchester United)
125 goluri: Lionel Messi (Paris Saint-Germain)
85 goluri: Robert Lewandowski (Bayern Munchen)
82 goluri: Karim Benzema (Real Madrid)
71 goluri: Raul Gonzalez
56 goluri: Ruud van Nistelrooy
52 goluri: Thomas Muller (Bayern Munchen)
50 goluri: Thierry Henry
48 goluri: Zlatan Ibrahimovic (AC Milan)
48 goluri: Andriy Shevchenko

Urmăriți Impact.ro și pe