Nicușor Dan, vești importante despre apa caldă. Toți bucureștenii trebuie să afle. „Problemele se vor reduce”

Ana Anitoiu 14.07.2022, 08:35
Nicușor Dan, vești importante despre apa caldă. Toți bucureștenii trebuie să afle. „Problemele se vor reduce”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că problema cu apa caldă se va reduce treptat în următoarea perioadă, dar nu va dispărea de tot, deoarece aceasta persistă de cel puțin 10 ani și s-a agravat în ultimii trei-patru ani.

Nicușor Dan, despre apa caldă din București

Primarul general al Capitalei a precizat că problema apei calde, ce există de cel puțin un deceniu, s-a accentuat în ultimii trei-patru ani pe măsură ce investițiile necesare nu au fost făcute, iar conductele nu au fost schimbate în ritmul în care ar fi trebuit să se întâmple acest lucru.

„Avem şantierul din zona Olteniţei, avem şantierul din zona Ferentari, avem şantierul din zona Mihalache, şantierul din zona Pantelimon (…). În cele patru şantiere se pune conductă preizolată”, a spus Nicuşor Dan la Realitatea Plus.

Conform primarului general al Capitalei, compania Termoenergetica face lucrări de reparaţii obligatorii pe 50-100 de metri şi este mai bine ca acestea să fie realizate în perioada verii decât iarna, când temperaturile scad mult.

„Din punctul de vedere al afectării bucureştenilor, suntem acum într-un punct critic, pentru că, pe de o parte, în iulie, lună de vacanţă, am decis să facem aceste lucrări de intervenţii. Pe de altă parte, este o revizie la CET Sud şi CET Progresu, pe conducta care uneşte CET Progresu de CET Sud există, de asemenea, nişte avarii, care nu au putut să fie prevăzute”, a spus Nicuşor Dan.

Nicusor Dan, vesti importante despre apa calda
Nicusor Dan. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Nicușor Dan, despre ce se va întâmpla într-o zonă din București

De asemenea, primarul Nicușor Dan a declarat că va fi montată o centrală provizorie la Titan. Aceasta va funcționa în această iarnă. Oficialul a adăugat că „marea suferință” este pe latura de est a Bucureștiului, adică de CET Sud din zona Vitan, până în zona Aviaţiei.

„Acolo este marea suferinţă dintotdeauna şi la mijlocul distanţei, unde era CET Titan în perioada comunistă, punem o centrală provizorie, urmând ca mai multe companii care ţin de Ministerul Energiei să pună o centrală definitivă; deci, noi o să fim cu centrala provizorie până când se instalează centrala definitivă”, a spus primarul.

Nicușor Dan a adăugat că a atribuit pe contracte private lucrări mari de înlocuire de conductă. Livrările au fost întârziate în contextul războiului din Ucraina, dar anul acesta se vor finaliza lucrări pe mai mulţi kilometri decât în anii precedenţi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...