Nicolae Ciucă anunță noile măsuri de sprijin pentru facturi. Se aplică pe o perioadă mai lungă

Mihnea Tălău 23.02.2022, 11:35
Nicolae Ciucă anunță noile măsuri de sprijin pentru facturi. Se aplică pe o perioadă mai lungă

În deschiderea ședinței de Guvern de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a declarat că noile măsuri de sprijin pentru facturile la energie sunt „în principiu finalizate”, urmând să se aplice pe o perioadă mai lungă de timp. El a venit și cu o veste bună privind valul cinci al pandemiei.

Pachetul de măsuri pentru protecția populației

Ciucă a anunțat un set de măsuri pentru protejarea populației și a economiei, care să se realizeze pe o perioadă mai lungă de timp.

„Suntem aproape de final cu pachetul de măsuri la nivelul Guvernului pentru a continua măsurile de protecție a populației și a economiei față de evoluția prețului la energie electrică și gaze.

Am avut analize desfășurate la nivelul ministerelor energiei, finanțe, mediu, muncă, economie, antrepenoriat și turism și, desigur, întâlnirile și discuțiile în cadrul comitetului interministerial.

Am avut de asemenea întâlnire la nivelul coaliției, măsurile sunt în principiu finalizate. Mâine urmează să desfășurăm o nouă întâlnire în cadrul comitetului interministerial, urmând ca apoi să comunicăm aceste măsuri care vin să asigure un set de mecanisme astfel încât protejarea populației și a economiei să se realizeze pe o perioadă mai lungă de timp„, a afirmat primul-ministru.

Ședință de urgență a Guvernului
Ședință de Guvern

În ședința de marți s-a discutat despre plafonarea la maximum 5 % a adaosului comercial al distribuitorilor, reducerea TVA la 5 % la factură, acordarea de vouchere consumatorilor vulnerabili, dar și despre creșterea producției de energie electrică prin redeschiderea unor hidrocentrale.

Anunțul urmează să fie făcut joi, după o nouă întâlnire a comitetului interministerial pentru energie.

.Măsurile propuse ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 aprilie.

„S-a intrat în linie descendentă cu valul cinci”

Cât despre evoluţia pandemiei de COVID-19, Nicolae Ciucă a declarat că s-a intrat în linie descendentă cu valul cinci și urmează ca împreună cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila să fie stabilite măsurile de relaxare.

Potrivit informării de miercuri a Grupului de Comunicare Strategică (GCS), în ultimele 24 de ore a fost raportat un număr de 11.477 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Se constată astfel o scădere a numărului de infectări.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...