Naștere cu succes în Covasna. O femeie de 160 de kilograme a născut, prin cezariană, un copil sănătos. A fost asistată de 6 medici

Elena Avramescu 14.09.2021, 14:31
Naștere cu succes în Covasna. O femeie de 160 de kilograme a născut, prin cezariană, un copil sănătos. A fost asistată de 6 medici

Naștere cu emoții în judeţul Covasna. O femeie a reușit să dea viață, prin cezariană, unui copil sănătos cu ajutorul medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, după cum a informat conducerea instituţiei.

O femeie din Covasna, de 160 de kilograme a născut, prin cezariană

Se pare că intervenţia a fost una foarte dificilă, din cauza faptului că pacienta este supraponderală, dar şi pentru că suferă şi de alte boli, cum ar fi diabet zaharat şi hipotiroidie. Cu toate acestea, totul a decurs fără complicaţii. Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind formată din 14 medici şi cadre medicale, și atât mama, cât şi bebeluşul, care s-a născut cu o greutate de 4.710 grame şi 59 centimetri lungime, au fost externaţi din spital.

Intervenţia, care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, a fost una foarte dificilă din cauza faptului că pacienta în vârstă de 32 de ani suferă de obezitate de gradul III, însă a decurs fără complicaţii, iar bebeluşul şi mămica au putut fi externaţi după 6 zile, ambii având o stare bună de sănătate.

Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind necesară prezenţa a 3 medici primari obstetricieni-ginecologi, un medic rezident, un medic primar ATI, un medic neonatolog şi alte 8 cadre auxiliare (asistente, moaşe, infirmiere), găsim notat într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

O femeie din Covasna, de 160 de kilograme a născut, prin cezariana
Nou-nascut

În plus, șefului Secţiei de Ostetrică-Gineccologie, dr. Andras Pal, a menționat că acesta a fost unul dintre cele mai dificile cazuri soluţionate, însă totul s-a terminat cu brio pentru toată lumea.

Este o premieră pentru secţia de Obstetrică-Ginecologie a spitalului nostru şi suntem mândri de faptul că am putut rezolva fără complicaţii un asemenea caz dificil. O naştere prin cezariană nu înseamnă doar participarea a doi medici, ci necesită implicarea unei echipe întregi. Îi felicit pe colegii mei pentru munca depusă şi ne bucurăm că atât bebeluşul cât şi mămica au părăsit spitalul într-o stare bună de sănătate, a spus dr. Andras Pal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...