Sunt mai multe persoane care suferă de obezitate decât cele afectate de foamete: cum s-a ajuns la această situație

Redacția IMPACT 11.06.2019, 14:35
Sunt mai multe persoane care suferă de obezitate decât cele afectate de foamete: cum s-a ajuns la această situație

La nivel mondial, sunt mai multe persoane care suferă de obezitate decât persoane care sunt afectate din cauza foametei, arată datele Organizației Națiunilor Unite.

Populația mondială care suferă de obezitate este mai numeroasă decât cea care suferă de foame, arată datele preliminare ala FAO – Organizația pentru Alimentație și Agricultură a ONU.

Este o premieră această situație, iar autorii raportului susțin că persoanele care suferă de obezitate nu sunt întâlnite doar în țările dezvoltate.

Raportul oficial va fi publicat abia luna viitoare, dar concluziile preliminare relevă date îngrijorătoare.

Crește alarmant numărul persoanelor obeze, susține ONU

Directorul general al FAO, José Graziano da Silva, s-a pronunțat deja pe concluziile preliminare și a spus că aceste rezultate reprezintă o premieră.

La nivel mondial, sunt mai multe persoane care suferă de obezitate decât cele care sunt afectate de foamete. Principala cauză o reprezintă alimentația greșită, un regim alimentar compus din foarte multe grăsimi și prea puține ingrediente sănătoase.

Sunt multe comunități care se urbanizează, drept urmare crește consumul de fast-food, considerat mâncare nesănătoasă.

În 2018, Organizația Națiunilor Unite estima că populația afectată de foamete a crescut în anul anterior pentru al treilea an consecutiv. La nivel mondial, există peste 820 de milioane care trăiesc în sărăcie.

De vină sunt conflictele, schimbările climatice în fața cărora țările subdezvoltate nu fac față și recuperarea lentă a economiei.

Numărul persoanelor obeze a crescut alarmant și, în 2016, ajunsese deja la peste 670 de milioane de oameni.

„Acum obezitatea este peste tot”, nu contează că e vorba de țări dezvoltate sau aflate în curs de dezvoltare, a declarat responsabilul FAO.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe