Motivul pentru care șoferilor de autobuz din București li s-a cerut să se îmbrace frumos. Premieră în Capitală

Raluca Juncu 01.07.2020, 14:07
Motivul pentru care șoferilor de autobuz din București li s-a cerut să se îmbrace frumos. Premieră în Capitală

Începând de miercuri, 1 iulie 2020, Primăria Municipiului București a anunțat că autobuzele de pe trei trasee mari din București vor circula pe liniile de tramvai, pentru a eficientiza timpul de călătorie. Modificarea impusă pentru STB a fost anunțată în ultimul moment, mai exact marți seară, printr-o informare de presă ce include și un nou regulament ce prevde schimbarea vestimentației pentru șoferi.

Noi uniforme pentru șoferii STB

De la începutul acestei luni, toți conducătorii de pe vehiculele STB vor avea la dispoziție uniforme pe care vor trebui să le poarte, în intervalul lucrului. Șoferii vor purta obligatoriu pantaloni și cămașă, cu mânecă lungă sau mânecă scurtă, iar – opțional – cravată ori eșarfă.

„În prezent, toate eforturile noastre sunt îndreptate spre transformarea fostei regii într-o companie eficientă și mai apropiată de public și dorim mai ales schimbarea mentalității pe un trend nou, proactiv, al unora dintre angajați care au rămas tributari vechilor obiceiuri.

Am luat această decizie ca urmare a multor reclamații, anumiți conducători și manipulanți de vehicule nu erau îmbrăcați adecvat, veneau cu șlapi, pantaloni scurți, maiou. Începând cu 1 iulie, cine nu are uniformă nu intră pe traseu. Dar foarte mulți șoferi sunt mândri de această investiție și poartă uniforma încă de când au primit-o”, spune directorul STB SA, Alexandru Hazem Kansou, potrivit informării de presă de pe site-ul stb.ro.

Compania a comandat 14.700 de costume (din care 14.400 pentru bărbați și 300 pentru femei), 19.200 de cămăși bărbătești (cu mânecă scurtă și cu mânecă lungă), 400 de cămăși de damă (cu mânecă scurtă și cu mânecă lungă) și 4.900 de cravate și eșarfe, printr-o investiție în valoare totală de circa 3 milioane lei.

„Purtarea uniformei face parte dintr-un program mai amplu al Primăriei Capitalei și al noii conduceri a STB SA (…) și vizează creşterea calităţii serviciilor oferite în domeniul transportului public”, se mai arată în comunicarea de presă de la STB.

Și Primarul General al Capitalei a făcut miercuri încă o vizită într-unul din autobuzele de la STB, pe tronsonul în care s-a dispus acea bandă unică pentru Autobuzele liniilor 135, 182 și 330, vor funcționa pe calea de rulare pentru tramvaie, cu opriri în stații la peroane. Este pentru prima dată când se introduce acest tronson comun, în Capitală.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea 

Urmăriți Impact.ro și pe