Motivul pentru care Liviu Dragnea a ameninţat-o pe Gabi Firea. Ce s-a întâmplat, de fapt, între cei doi: “M-am revoltat”

Ana Anitoiu, Mirabela Năstase 23.06.2021, 22:00
Motivul pentru care Liviu Dragnea a ameninţat-o pe Gabi Firea. Ce s-a întâmplat, de fapt, între cei doi: “M-am revoltat”

Motivul pentru care Liviu Dragnea a ameninţat-o pe Gabi Firea a fost dezvăluit de fostul Primar General al Capitalei. Soția lui Florentin Pandele a vorbit și despre politicianul cu care își împarte viața, precum și despre relația dificilă pe care a avut-o cu tatăl ei.

De ce a amenințat-o Liviu Dragnea pe Gabriela Firea

Întrebată la ”40 de întrebări cu Denise Rifai” dacă a fost amenințată cu moartea de fostul lider al PSD, Gabriela Firea a răspuns că acest lucru ”rămâne de interpretat”. Ea a precizat că Liviu Dragnea a abandonat-o complet după ce a ajuns Primarul General al Capitalei și mai mult, le spunea colegilor din ministere să nu fie ajutată, ca să nu crească în sondaje.

”M-a amenințat. Asta cu moartea rămâne de interpretat. Erau foarte multe amenințări în acea perioadă. Atunci am considerat necesar că trebuie să ajung la nivel public cu ele. Am avut nenunărate discuții cu Dragnea, îl rugam să-și țină promisiunile. După doi ani m-am revoltat. În ciuda rugăminților mele nu se acordau bugete. Trecea vremea fix pe acele două mari subiecte din campanie. M-am raliat protestului altor colegi din partid, nu m-am trezit într-o dimineață cu dorința de a participa la un puci”, a spus Gabriela Firea.

Motivul pentru care Liviu Dragnea a amenintat-o pe Gabi Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea a avut o relație dificilă cu tatăl ei. ”Am fugit la bunica doar cu ce aveam pe noi”

Fostul Primar General al Capitalei a vorbit și despre tatăl ei, care a fost violent. Gabriela Firea a povestit că mama ei a fost greu de convins să se despartă de partenerul ei de viață, pentru că îi era rușine să facă acest lucru, și a ținut să precizeze că în ciuda momentelor dificile pe care le-a trăit din cauza părintelui ei, l-a iertat și nu l-a abandonat cât timp el a fost în viață.

”Tatăl meu, Dumnezeu să-l odihnească a determinat situația noastră. Noi l-am iertat, vrem să ne aducem aminte de lucrurile bune din copilărie. Sunt sensibilă când văd copii săraci, bătrâni săraci. De aceea am și intrat într-un partid de stânga. Sufletește încerc în fiecare zi să-i ofer mamei cât se poate. Material, cât s-a putut. La noi în familie, deși au fost privațiuni financiare nu au fost și sufletești. Mama a compensat prin felul ei. Mă gândesc dacă eu la rândul meu sunt o mamă la fel de bună. (a început să lăcrimeze, n.r.) Acum, fiind decedat e greu să vorbești în termeni neplăcuți. Atunci viața cu el era din ce în ce mai grea, ne temeam pentru mama. Eu i-am zis mamei că acum este momentul să plecăm.

Într-un oraș mic rușinea e la mare rang. Femeilor le e rușine să facă asta, preferă să fie lovite, bătute. A fost greu să o determinăm pe mama. Într-o noapte am fugit la bunica doar cu ce aveam pe noi. Tata nu se aștepta, a căutat-o la serviciu, a urmărit-o. Subliniez că noi l-am iertat. Și în timpul vieții noi nu l-am abandonat”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea, declarație de dragoste pentru Florentin Pandele

De asemenea, Gabriela Firea, care pe 13 iulie va împlini 49 de ani, i-a făcut o declarație soțului ei, Florentin Pandele. L-a numit ”stăpânul inimii ei” și a precizat că verigheta de la el este ultima pe care o va purta vreodată, indiferent de ce se va petrece. Totuși, ea subliniat că va purta mereu și inelul de logodnă pe care l-a primit de la primul ei soț, Răsvan Firea, care a decedat la vârsta de 55 de ani, după 17 ani de căsnicie, în anul 2010, același în care senatoarea s-a recăsătorit.

”În momentul în care m-am căsătorit cu Florentin Pandele am fost îndepărtată din trustul Intact. La celelalte trusturi mi s-a spus că sunt candidatul perfect, dar pe fruntea mea scrie Dan Voiculescu. Aș fi vrut să rămân tot în presă, dar soțul meu mi-a zis că este momentul să intru în politică. Am zis că mie nu îmi place, că nu este sinceritate. Florentin a insistat zi de zi. El a fost cel care m-a determinat măcar să mă gândesc la intrarea în politică. (…)

Și eu dau timpul înapoi și sunt uimită cum s-a întâmplat totul atât de repede. Așa a fost să fie, așa ne-a fost scris. Nu eram nici foarte tânără, dar nici foarte în vârstă. M-a șocat când mi-am dat seama că mi se face curte, nu mă așteptam, realmente. Oricine ar fi făcut acest lucru nu ar fi avut șanse, dar Florentin are acea calitate. Așa ne-a fost destinul, eu văduvă, el divorțat”, a adăugat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a spus dacă se teme de Marcel Ciolacu

Întrebată dacă se teme de liderul PSD, Marcel Ciolacu, fostul edil al Capitalei a răspuns că este pregătită pentru orice. Gabriela Firea a adăugat că viața frumoasă pe care o are o ajută să resimtă mai ușor loviturile politice. Ea a spus că trădarea lui Robert Negoiță a determinat-o să piardă un nou mandat în funcția de Primar General al Capitalei, în favoarea lui Nicușor Dan.

”Nu mă așteptam ca Robert Negoiță să mă critice nedrept, am pierdut electorat, am pierdut 4 procente și 2-3 provin din faptul că Robert nu a mai făcut echipă cu mine. Este ca și iertat, dar nu pot să trec peste acest fapt. Din cauza trădării lui am pierdut primăria și din cauza manipulării în online făcută de echipa lui Nicușor Dan. I-aș întreba pe cei care l-au susținut pe Dan dacă acum sunt mulțumiți. Nu i-a interesat, au luat votul bucureștenilor și au spus la revedere”, spus Gabriela Firea.