Lucruri neştiute din trecutul Gabrielei Firea. Unde s-a angajat fostul edil al Capitalei, de fapt, după Revoluţie

Ana Anitoiu 01.04.2021, 16:51

Lucruri neştiute din trecutul Gabrielei Firea. Viața ei a fost marcată de o tragedie ce s-a petrecut în urmă cu 11 ani, la finalul carierei ei în mass media. Iată ce studii are și unde s-a angajat fostul edil al Capitalei, de fapt, după Revoluție, cu mult înainte de a intra în politică.

Ce studii are Gabriela Firea

Născută în anul 1972, în Bacău, Gabriela Firea a învățat la Școala generală nr. 8 din cartierul Letea și apoi Liceul Industrial nr. 1 din acest oraș. După aceea, a plecat la facultate la București. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București, specializarea Științele Comunicării, după care a făcut studii postuniversitare și academice la Academia de Studii Economice.

În anul 2010, Gabriela Firea era doctorand în economie la Academia de Studii Economice din București, dar a hotărât să-și înghețe programul de pregătire doctorală ca să își poată exercita în totalitate funcția de Primar.

Lucruri nestiute din trecutul Gabrielei Firea. Unde s-a angajat fostul edil al Capitalei, de fapt, dupa Revolutie
Gabriela Firea

Unde s-a angajat Gabriela Firea, de fapt, după Revoluţie

La scurt timp după Revoluție, în anul 1990, Gabriela Firea s-a angajat ca reporter la săptămânalul Pur și simplu din Bacău. Acolo și-a început cariera în presă. Mai târziu, s-a angajat la cotidianul Azi din București, unde a lucrat în perioada 1991-1992. Mai târziu, în anii 1992-1993, a fost redactor-prezentator la Radio Contact. Apoi, în perioada 1993 – 1999 a lucrat la TVR, unde a fost realizator de reportaje economice, mai ales financiar-bancare, editor-prezentator al emisiunii Jurnal, realizator-moderator al emisiunii ”Ediție Specială” și realizator-moderator al rubricii ”Știrea Zilei”.

Din anul 2001, Gabriela Firea s-a angajat în trustul de presă Intact. Mai întâi, a fost redactor și prezentator al emisiunii ”Observator”, până în iulie 2009, precum și realizator al emisiunii ”Săptămâna Financiară” la Antena 1 și al emisiunii ”Știrea Zilei”, la Antena 3. Din septembrie 2008, a devenit director general al revistei Săptămâna Financiară, după ce anterior fusese director editorial al publicației, de la înființarea acesteia, în martie 2005. În 2009 a preluat conducerea firmei Intact Advertising, o agenție de organizare evenimente și publicitate. Fotul primar General al Capitalei a fost director general al ziarului Financiarul și al revistei Felicia.

Când a intrat Gabriela Firea în politică

La un moment dat, Gabriela Firea s-a despărțit de mass media și a intrat în politică. Mai exact, din noiembrie 2011. A avut mai multe funcții, printre care s-au numărat consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu, purtător de cuvânt și secretar de stat.

Trei ani mai târziu, în 2014, Gabriela Firea a devenit purtător de cuvânt al PSD. La alegerile prezindențiale din luna noiembrie a acelui an a avut funcția de purtător de cuvânt al candidatului PSD Victor Ponta. În 2016, a devenit Primar General al Capitalei.

Gabriela Firea s-a recăsătorit la opt luni de la decesul primului ei soț. ”Mi-a spus că vrea să îmi refac viața”

Gabriela Firea s-a căsătorit în anul 1993 cu Răsvan Firea, o persoană foarte discretă care a sprijinit-o în carieră. ”După câteva întâlniri a mers la mama și m-a cerut de soție și am fost căsătoriți 17 ani, până s-a întâmplat marea nenorocire”, dezvăluia fostul Primar General al Capitalei. Bărbatul a murit în luna ianuarie 2010, din cauza unui atac cerebral, la vârsta de 54 de ani, la ceva timp după ce a primit un transplant de rinichi. În luna septembrie a aceluiași an, fostul edil al Bucureștiului s-a recăsătorit cu Florentin Pandele, cu care are doi copii – David Petru, născut în 2012, și Zian Mihail, născut în 2015.

”Răsvan mi-a spus, când el nu se simțea foarte bine, că vrea ca eu să îmi refac viața pentru ca în casa noastră și în fața copilului (Tudor Firea, născut în 1996, n.r.) să nu apară tot felul de bărbați. Lui Răsvan îi datorez totul și mai ales formarea mea ca femeie. În buletin și în pașaport sunt Firea Gabriela și asta va rămâne numele meu”, a spus ea, într-un interviu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI