Momentul în care un bărbat evadează din închisoare în doar 40 de secunde a devenit viral VIDEO

Cătălina Burghelea 30.11.2021, 09:17
Momentul în care un bărbat evadează din închisoare în doar 40 de secunde a devenit viral VIDEO

Un bărbat a ajuns vedetă pe rețelele de socializare, după ce polițiștii au publicat imagini cu acesta în timp ce evada din închisoare în mai puțin de un minut. Filmarea a fost făcută publică, în încercarea de a ajuta la prinderea evadatului în scurt timp. Însă, oamenii legii au avut nevoie de 40 de zile pentru a da de el.

A fost filmat în timp ce evada din pușcărie

Un dezertor nord-coreean, care a fugit timp de 40 de zile, după ce a organizat o evadare îndrăzneață, a fost capturat.

Autoritățile chineze au prins un fugar nord-coreean, care evadase din pușcărie, după o căutare de 40 de zile. Poliția a pus chiar și o recompensă de 100.000 de dolari pentru prinderea evadatului.

Un bărbat din Coreea de Nord a fost recapturat după ce s-a sustras din închisoare timp de 40 de zile, după o evadare îndrăzneață dintr-o închisoare chineză. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, cunoscut sub numele său chinezesc Zhu Xianjian, a fost arestat din nou duminică, potrivit unei scurte declarații a poliției chineze.

Imaginile fac înconjurul lumii

Zhu a fost condamnat la închisoare în orașul Jilin, după ce a fugit în China din Coreea de Nord, în 2013.

O recompensă mare a fost oferită pentru informațiile care au condus la capturarea lui.

Filmările difuzate de Beijing News l-au arătat pe Zhu, în noaptea de 19 octombrie, în timp ce escaladează gardul unei magazii a închisorii, înainte de a sări peste cel mai apropiat gard electric către libertate. În videoclip se mai vede, de asemenea, cum paznicii închisorii încearcă să-l urmărească.

Recompensă uriașă pentru prinderea lui

Evadarea a declanșat o amplă „vânătoare” și a generat un larg interes pe rețelele sociale chineze. Autoritățile au crescut progresiv recompensa pentru informațiile care au condus direct la capturarea lui la 700.000 de yuani (82.000 GBP; 109.000 USD), pentru a spori șansele ca el să fie găsit.

Imaginile cu eventuala sa capturrare difuzate de posturile locale de televiziune din Jilin l-au arătat pe Zhu palid și slăbit în timp ce stătea întins la pământ, cu mâinile încătușate la spate.

A intrat ilegal în China

Zhu a fost închis inițial sub acuzația de intrare ilegală în China, furt și tâlhărie, după ce a evadat din Coreea de Nord.

Bărbatul a traversat un râu care separă Coreea de Nord de China și a intrat în mai multe case dintr-un sat din apropiere, furând bani, telefoane mobile și haine, potrivit dosarului său din instanță. De asemenea, ar fi înjunghiat o femeie în vârstă și a încercat să fugă cu un taxi înainte de a fi arestat de poliție, scrie BBC.

Urma să iasă din închisoare peste doi ani

Zhu Xianjian ispășise nouă ani din pedeapsă și, la momentul evadării sale, mai avea doi ani până când urma să fie eliberat și deportat înapoi în Coreea de Nord.

Când pedeapsa sa cu închisoarea se încheia în 2023, Zhu urma să fie deportat înapoi în Coreea de Nord – o practică condamnată de organizațiile pentru drepturile omului – determinând speculații că ar urma să fie supus la tortură sau chiar execuție.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...