Dialog uluitor între Nuţu Cămătaru şi Adrian Năstase când cei doi erau în aceeaşi închisoare. „A lăsat privirea în jos”

Ana Anitoiu 24.11.2021, 23:26
Dialog uluitor între Nuţu Cămătaru şi Adrian Năstase când cei doi erau în aceeaşi închisoare. „A lăsat privirea în jos”

Nuţu Cămătaru şi Adrian Năstase ar fi avut un dialog uluitor când erau în aceeași închisoare. Interlopul a povestit presupusa conversație în cartea scrisă despre el de Codin Maticiuc. Politicianul a reacționat la ceea ce a povestit Ion Balint.

Ce discuție ar fi avut Nuțu Cămătaru și Adrian Năstase la închisoare

Fostul prim-ministru ar fi fost cel care l-ar fi căutat în Penitenciarul Jilava pe Nuțu Cămătaru. Politicianul se afla acolo după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității” (2012), iar interlopul își executa o parte din pedeapsa de șase ani ce i-a fost dată în dosarul în care a fost judecat și fratele lui, Sile Cămătaru, pentru proxenetism, trafic de persoane și cămătărie.

În cartea ”Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, Codin Maticiuc îl citează pe interlop spunând că atunci când Ion Balint s-a întâlnit pentru prima dată cu Adrian Năstase a vrut să afle dacă politicianul a insistat ca el să se întoarcă după gratii. Cunoscuții lui îi spuseseră că fostul premier a dat acest ordin deoarece și-ar fi dorit o armă de vânătoare ce se afla în posesia sa.

Dialog uluitor intre Nutu Camataru si Adrian Nastase, la inchisoare
Adrian Nastase. Inquam Photos/ Octav Ganea

”A cerut voie gardienilor să vină să vorbim. M-a salutat și mi-a spus că vrea să mă cunoască. I-am zis: Dacă voiai Hollandul (pușcă de vânătoare – n.r.), puteai să-mi spui, că ți-l trimiteam.

Aveam eu o armă de vânătoare de colecție, Holland & Holland. Îmi trecuse pe la ureche că o vrea Năstase și că de aia m-a băgat iar jos. Cu ordin direct. Dar mi-a zis că n-a fost așa. M-am uitat în ochii lui și l-am întrebat ce caută la prizon, alături de mine. De ce n-a făcut legile cum trebuie, că doar el a fost la butoane. A lăsat privirea în jos…”, a povestit Nuțu Cămătaru în cartea scrisă de Codin Maticiuc.

Adrian Năstase, reacție la declarația lui Nuțu Cămătaru

De cealaltă parte, fostul premier Adrian Năstase a spus că nu își aduce aminte de o astfel de întâlnire cu Nuțu Cămătaru. În plus, politicianul a declarat că este greu de crezut că gardienii ar face astfel de servicii de intermediere de întâlniri între deținuți.

”Singura posibilitate de a mă intersecta și cu această persoană era pe traseul spre grefă, pentru că treceam printr-o curte interioară a unei alte secții din penitenciar. E posibil să ne fi intersectat, dar nu am avut o astfel de discuție.

Eu eram însoțit la grefă de patru mascați, care, dacă aș fi avut astfel de discuții, ar fi știut și ar fi raportat. Cei din penitenciar erau foarte precauți să nu intru în contact cu diverse persoane, eu fiind privit ca o persoană cu vulnerabilități”, a declarat fostul premier Adrian Năstase, potrivit gandul.ro. Vezi și ce a declarat Nuțu Cămătaru despre Liviu Dragnea!

Urmăriți Impact.ro și pe