Momentul în care Amalia Enache a ajuns de urgență la spital. „A început chiar după ce mă machiasem”

Mihnea Tălău 14.03.2023, 21:23
Momentul în care Amalia Enache a ajuns de urgență la spital. „A început chiar după ce mă machiasem”

Cunoscuta prezentatoare a știrilor Pro TV, Amalia Enache, a trecut prin momente grele în urma unor crize de colecist care s-au acutizat. Aceste probleme de sănătate au chinuit-o încă din studenție, dar cu un regim strict nu a mai avut probleme în ultimii 25 de ani. Dar iată că din senin au apărut problemele.

De la pupitrul știrilor, pe masa de operație

Știrista a povestit cum în loc să apară pe micul ecran, a ajuns de urgență la spital, luând decizia de a se opera de colecist, fiind a doua criză și una destul de puternică.

După operația prin care a trecut în luna februarie, starea de sănătate a Amaliei Enache este după operația prin care a trecut în luna februarie, una excelentă. Acest lucru i-a permis ca luni dimineață să se alăture colegei sale Andreea Esca la lansarea ediției de primăvară a revistei Alist Magazine.

Amalia este preocupată de sănătate și are tot timpul grijă să își facă analizele de rutină, iar dacă observă vreo problemă se supune investigațiilor medicale imediat, pentru a evita vreo complicație.

Amalia Enache, operată de urgență
Amalia Enache, operată de urgență

“Și totuși am avut această surpriză, această criză de colecist. Mă știam de foarte multă vreme, adică am avut primele semnale și povestea aceea de bilă leneșă foarte demult, însemnând în studenția mea. Doar că eu am respectat cu strictețe ceea ce îmi spunea organismul că nu trebuie să fac. Nu știu, mi-a fost rău de la mujdei de usturoi, nu am mai mâncat de 25 de ani mujdei de usturoi, nu am mai mâncat varză călită, nu am mâncat nimic prăjit, totul la grătar și atunci ea nu mi-a dat alte semnale”, a spus vedeta TV.

”Crizele erau ceva absolut îngrozitor”

Vedeta s-a confruntat cu dureri puternice, care au luat-o prin surprindere, chiar în momentul în care se afla ma machiaj, înainte de a intra la pupitrul știrilor. Drept urmare a fost nevoită să se prezinte de urgență la camera de gardă.

“La prima criză eram acasă, la a doua criză eram la Pro TV înainte de știri. A început după ce mă machiasem și a fost foarte dramatic momentul, pe de altă parte a fost exact în perioada când Alma era în tabără la schi. Atât de tare m-a durat și era a doua oară și era inevitabil, încât am zis nu mai, gata, trebuie rezolvată problema. Nu am făcut-o seara, pentru că nu e recomandată totuși o operație la cald, am așteptat un pic, dacă tot mă calmasem, să se mai potolească. M-am operat la spitalul Universitar, la un medic foarte tânăr. Medicii erau în operație și primul medic care a ieșit a fost el și a fost foarte bine. Am avut încredere deplină în el”, a povestit ea.

Amalia Enache a recunoscut că a trecut prin niște momente terifiante.

“În criză și din cauza crizei am aflat că s-au făcut microcalculi, pietre, da, că era și un nămol care risca să facă alți calculi. Sigur că am trăit și eu în iluzia pe care probabil mulți o trăiesc că la prima criză nu ești chiar pregătit imediat de operație și am zis că mai aștept puțin, doar că s-a repetat și crizele erau ceva absolut îngrozitor, că eu la prima am crezut că fac infarct și de asta am ajuns în câteva minute la Urgență, pentru că doream să-mi salvez viața”, a declarat, pentru Playtech Știri, Amalia Enache.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...