Ministrul Sănătății, primele declarații despre prelungirea stării de alertă. Ce îi așteaptă, din 15 iulie, pe români

Raluca Juncu 14.07.2020, 20:47
Ministrul Sănătății, primele declarații despre prelungirea stării de alertă. Ce îi așteaptă, din 15 iulie, pe români

Nelu Tătaru a discutat marți pe marginea unei posibile prelungiri a stării de alertă, pe teritoriul României. Guvernul se va reuni miercuri, într-o ședință extraordinară pentru a discuta despre o posibilă prelungire a acestei stări de alertă.

„Se impune prelungirea stării de alertă”

În contextul creșterii alarmante a numărului de infectări cu coronavirus, Ministrul Sănătății a declarat că se impune o prelungire a stării de alertă și că a pregătit o evaluare care urmează să fie prezentată premierului Ludovic Orban, cu care se va consulta pe această temă.

„Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte”, a declarat Nelu Tătaru în Parlament, potrivit Digi24.

Ministrul spune că în contextul crizei epidemiologice actuale nu se poate vorbi de implementarea unor noi restricții, la fel cum nu se mai poate discuta despre introducerea unor noi relaxări. De asemenea, Nelu Tătaru susține că există nişte „pârghii care lipsesc” în lupta cu acest virus, făcând referire la internarea, izolarea şi detaşarea personalului medical, mai scrie sursa citată.

Aflat la ședința Comisiei Juridice de marți, din Senat, Nelu Tătaru a transmis că este „total de acord” cu reglementările convenite până acum la proiectul de lege privind carantinarea și izolarea pacienților depistați cu coronavirus.

„Sunt total de acord cu cele ajunse la un consens până în acest moment. Intenţia Ministerului Sănătăţii este cea de-a găsi o cale prin care corpul medical să îşi desfăşoare activitatea fără a leza nici pacientul, dar fără a pune în pericol sănătatea publică sau activitatea profesională a corpului medical. De acord cu tot ce s-a convenit în acest moment şi sunt dispus la orice amendament sau noţiune care trebuie clarificată”, a spus Nelu Tătaru în fața comisiei.

Sursa foto: Inquam Photos

Urmăriți Impact.ro și pe