Ministrul de Interne critică mediatizarea greșelilor Jandarmeriei: „Cea mai mică greșeală este speculată și transformată într-un Breaking News”

Ana Anitoiu 15.02.2022, 15:55

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a criticat marți mediatizarea greșelilor Jandarmeriei. Oficialul susține că cea mai mică eroare a unui reprezentant al acestei instituții este speculată și transformată într-un Breaking News. El le-a cerut jandarmilor ca în acest context prestația lor din misiuni să fie ireproșabilă.

Lucian Bode, despre greșelile jandarmilor

Ministrul de Interne le-a transmis jandarmilor, cu ocazia prezentării bilanţului Jandarmeriei Române pe anul 2021, că o mie de fapte bune pot fi anulate printr-o singură greșeală şi că astfel imaginea instituţiei are foarte mult de suferit.

„Nu uitaţi că prezenţa dumneavoastră în stradă şi prestaţia în cadrul misiunilor de asigurare a ordinii publice trebuie să fie ireproşabile pentru că cea mai mică greşeală este speculată şi transformată într-un Breaking News.

Munca de reconstrucţie a prestigiului instituțional este anevoioasă (…) Vă solicit să fiţi atenţi la acest aspect şi să luaţi toate măsurile pentru a preveni producerea de incidente care să afecteze pe mai departe imaginea Jandarmeriei Române.”, a adăugat Lucian Bode.

De asemenea, ministrul i-a criticat pe cei pun semnul egal între Jandarmeria Română și „evenimente mai puțin fericite” sau derapajele unui reprezentant al ei. Oficialul a precizat că aceasta este o abordare greșită și o încercare de discreditare a instituției.

Ministrul de Interne critica mediatizarea greselilor Jandarmeriei
Lucian Bode, alaturi de jandarmi. Foto: Facebook/ Lucian Bode

Ministrul de Interne, mesaj către jandarmi

Lucian Bode a publicat un mesaj și pe pagina sa de Facebook în care a transmis că Jandarmeria Română trebuie să se perfecționeze și să se modernizeze, precizând că încrederea oamenilor reprezintă un aliat puternic care se câștigă greu și se pierde foarte ușor.

El a adăugat la eveniment că jandarmii trebuie să dea dovadă de profesionalism şi eficienţă, conduită exemplară și deschidere spre dialog, și să se raporteze mereu la oamenii care trebuie să simtă că au un partener de încredere în structurile Ministerului Afacerilor Interne. Oficialul a mai cerut să fie acordată o atenţie deosebită migraţiei ilegale, precum şi o prezenţă activă în stradă.

„Creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor este obiectivul central al activităţii Jandarmeriei. Este absolut vital să existe o asumare puternică a rolului social pe care îl joacă această instituţie în societate”, a mai spus ministrul de Interne.

Lucian Bode a adăugat că Jandarmeria Română trebuie să fie aproape de cetățeni, să se implice în continuare în viața comunităților și să fie un adevărat sprijin pentru oameni.

Mesajul ministrului Afacerilor Interne a generat pe Facebook câteva comentarii în care au fost amintite protestele de la 10 august 2018 din Piața Victoriei, când sute de oameni au depus plângeri împotriva trupelor de Jandarmerie care au intervenit cu gaze lacrimogene, tunuri cu apă și comportament violent.

O altă persoană a amintit de Ziua Națională a României de anul trecut, când la Cluj oamenii au asistat la o defilare a jandarmilor ce a semănat mai mult cu o simplă plimbare. Atunci, Jandarmeria Română și-a cerut scuze în mod public și a anunțat că va face verificări asupra modului de selecție și antrenament al celor care au participat la eveniment.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...